Автор Тема: Wabant - дълго отлаганата реставрация  (Прочетена 2038 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Декември 14, 2018, 12:14:43
Прочетена 2038 пъти

Неактивен Ябълка

  • Публикации: 26
  • The Orange Garage
Привет на всички! Реших да направя тема и за друг от ретро автомобилите ми. Това е Трабант 601, произведен през 1989 година, зелен цвят Panamagrun. Живота на автомобила започва изцяло в нашето семейство или по точно в ръцете на дядо ми и отчасти в баща ми, после и при чичо ми. Накрая колата остава на село, за работна. Ново купе от мототехника, и части събирани от всякъде. Преди 4 години след като взех книжка, поговорих с дядо ми и ми го предаде, по наследство. Не им се вярваше, че младеж току що взел книжка ще се метне да кара грозно изглеждащ трабант, ама на мен ми беше страст и много исках. Трабанта беше спрян от движение, с черни номера, сериозно неподдържан. След като го прибрах имаше нужда да се оправят спирачки и да се приведе в състояние годно да премине канала на кат. Директно преминах на дискови спирачки отпред и барабани от голф отзад. Имах всичко нагласено и подготвено за друг мой трабант и просто ги прехвърлих на зеления. Минах кат без излишни драми и главоболия. Много исках да си взема номер, но бях ученик без особено големи финанси и не можах да си го позволя. Дори бях взел пари на заем от сестра ми за да мога да си пусна колата в движение, защото нямах достатъчно.
Пускам няколко снимки за да се види състоянието в което го взех и момента на монтиране на номерата в кат.


Малко време го покарах така и реших, че окачването което бях подготвил е редно да се използва
Така зимата взе да отминава и другите неща които бях подготвил трябваше да влязат в колата. Това бяха задни дискови спирачки, ладови амортисьори за отпред и вартбургов двигател за допълни коша на автомобила.
Следва продължение ...
Страницата ми във
фейсбук ----> https://www.facebook.com/The-Orange-Garage-509238425848191/

Декември 17, 2018, 18:31:32
Отговор #1

Неактивен Ябълка

  • Публикации: 26
  • The Orange Garage
След като поставих двигателя, във времето направих още други ''доработки'' и колата се караше в това състояние около 2 години.
В един момент реших, че е време за променя и се започна

Страницата ми във
фейсбук ----> https://www.facebook.com/The-Orange-Garage-509238425848191/

Декември 18, 2018, 10:36:52
Отговор #2

Неактивен m_g

  • Публикации: 985
  • Warszawa 223, ВАЗ 2101, Š120GLS, 2xГАЗ М21, Nysa
Браво, Младене! Айде като го направиш да ме повозиш като идвам към Русе.
Какво ти остана по заварките, успя ли да го прекараш на сушина?
Надявам се да не слагаш пак тия Ладови допълнителни мигачи на предните калници.
Дали ти правят проблем за ролкейджа в купето? Държиш ли подобие на седалка, или отзад няма нищо? Един приятел сряза задната седалка и я намести между тръбите - не че може да се седне, ама нали да се води колата му петместна, както е по талон.

Декември 18, 2018, 13:02:04
Отговор #3

Неактивен Ябълка

  • Публикации: 26
  • The Orange Garage
Имам още работи за заваряване и времето ме притисна и дори не можах да го прибера на сухо. Сега седи завит. Относно клетката за сега не съм имал проблеми, надявам се и за напред да нямам. Седалка нямам, не искам и да слагам. Ладовите мигачи в калника са в историята, дупките в калниците са затворени и няма следа от тях.
Страницата ми във
фейсбук ----> https://www.facebook.com/The-Orange-Garage-509238425848191/