Здравейте на всички, искам тук да споделя за една моя дългогодишна мечта която вече е реалност. Проблемът е че не мога да я опиша с две думи, дори и не знам от къде да започна.
Като цяло съм фен от доста години имал съм алфа и дори в момента имам една 33 от 1993 г. ,но това което винаги съм искал е GT или GTV от седемдесетте години.
Всъщност не бях сигурен до момента в който не изтървах първата такава преди около 9 месеца след това и още една си замина без дори да се усетя после още една и още една и в момента в който се появи тази знаех, че няма да си простя ако изтърва и нея. Звъннахме на продавача.
И ето точно тук искам да изкажа искрени благодарности на колегата Speeder без чиято помощ нищо нямаше да се случи, всъщност по голямата част от комуникацията я осъществи той. Също и той е човека към когото съм се обръщал за всякакви въпроси относно модела.

Отплеснах се малко. След няколко телефонни разговора вече пътувахме към Австрия и в 21 00 часа бяхме там. Продавача се оказа колекционер реставратор и търговец предимно на Алфа Ромео а колата и състоянието в което я заварихме надминаха всичките ми очаквания оказа се доста здрава от към механика с прекрасно работещ мотор спирачки и кутия, интериора явно беше подменен с оригинален може би наскоро а боята, всъщност от боята има какво още да се желае, но на първо време и така е добре. Дори колата си има TUV-австрийски преглед до януари 2019г.
След кратък оглед и пробно шофиране из австрийската мъгла (ебаси и мъглата) се договорихме и колата вече беше моя (не че ми трябваше да я карам за да реша) и като казвам ,че беше моя всъщност говоря за документите с които си тръгнахме за България а колата остана още седмица преди да поеме за насам.
За щастие по пътя всичко беше наред и тази седмица мина неусетно колата е вече тук и много и се радвам и аз и синът ми на 2 и половина години за когото съм запазил мястото до мен.

След няколко дена я вдигнах на подемник за оглед, и отново приятна изненада оказа се че предишния собственик е сменил четирите спирачни диска с чисто нови и не е спрял до там, подменил е и цялото окачване със по-ниско спортно, заедно с амортисьорите, това си е чист коледен бонус