Реставратори > Реставраторски работилници

Авторепаратура(въпроси относно реставриране на автомобили) от Monza

(1/33) > >>

Monza:
 Автосервиз<АUTO THE BEST> ЕООД работи с договор към ДЗИ.

 Здравейте! Много  се радвам,че има такъв раздел тъй,като се занимавам с реставрации.Имам опит в областта на авторепаратурата и ще се радвам моите знания да бъдат полезни не само на мен,но и на вас фенове на стари истински автомобили. :)
     Реставрацията не проста работа,тя е свързана с условия,финансови средства,качествени материали,търпение,знания,свободно време и т.н.

  Ето няколко завършени проекта.Колите са относително нови и надали влизат в графа "ретро" ,но степента на изпълнение и подхода към тях е реставраторски.Спазена е цялата автобояджииска технология.
http://www.album.bg/palio/albums/153439
       
http://www.album.bg/palio/albums/153438

  http://www.album.bg/palio/albums/151385 

http://www.album.bg/palio/albums/97422
 
http://www.album.bg/palio/albums/151419

http://www.youtube.com/watch?v=XedAHt5O57k

http://www.album.bg/palio/albums/97415

 В случай,че някой има нужда от автобояджииски,тенекеджииски и реставраторски услуги ето координати за контакт:тел.0888 66 79 73 и [email protected]
                                                         

hydrometalique:
А откъде си колега ?
И къде ти е работилницата ?

Monza:
   Здравей колега.Работилницата се намира в София кв.Сердика.

Monza:
 Понеже темата е автобояджииска искам да ви покажа с няколко клипа как се отстранява драскотина(технологично).Направил съм ги  понеже преди време възникна спор с един самоук в един друг форум,който обясняваше как китвал драскотините.Това е супер грешка,защото драскотината след време отново се появява,но под боята.Драскотината се нулира с материалите постепенно с различни едрини шкурки.Клиповете са от създаването на драскотината до грундфилер(шприц).
     
 

http://vbox7.com/play:53ad0c89
http://vbox7.com/play:b4edd1aa
http://vbox7.com/play:1ee5c64c
http://vbox7.com/play:e7ebd7f0

 Искам също така да покажа как се нанася водна база Стандокс.Технологично при нея капковия слой се нанася директно върху мокрия слой за разлика от други водни и конвеционални бази където мокрият слой трябва да изсъхне и след това се нанася преростният слой(капков слой).Капковият слой служи за отстраняване на петната по базата и отговаряне на цвета.При неспазване на технологията на която и да е фирма на бои-Цвета не отговаря.Мокрият слой също е много важен.От него зависи как ще ти легне лака(каква структура ще има).
http://www.vbox7.com/play:38bfa516
   
Преливане на трислойна перла.При трислойната перла  след,като се нанесе основният цвят се нанася перлата(тя е прозрачна) и след това се лакира. Характерно за нея е,че цвета се променя от броя ръце перла,количеството материал и налягането на пистолета,както и от различни движения при пръскането.Поради тази причина дори и тест карта не помага.За да отговори цвета задължително се прелива.Ето как изглеждат подготовката  и самото преливане.

   

 
     Дано да съм бил полезен. :)

madboy:
Стахотно ,бихте ли предложили оферта за един автомобил АЛФА  РОМЕО ,след като го огледате  ....интересувам се !
има ли нещо по което до приеценя работата ви !!!
КИТ -по възможно най малко .Бояджиите !!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия