Автор Тема: Проверка какво се е случило с автомобил по регистрационен номер/собственик  (Прочетена 1367 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Февруари 05, 2019, 21:40:11
Прочетена 1367 пъти

Неактивен ohrid

  • Публикации: 28
Здравейте ,

Темата не знам дали е за тук , но този раздел ми се стори най-подходящ . Искам да попитам , има ли начин да се проследи какво се е случило с автомобил ако знаем само стар регистрационен номер или имената на първия собственик . По същество , дядо е имал жигула , но 80те години я е продал , и аз искам да видя дали е още в движение или въобще дали не е скрапосана . Понеже така и така съм решил да си купя някакъв автомобил от соц блока , си викам защо да не видя дали на дядо жигулата е още "жива" и да я върна в семейството . Може ли по някъкъв начин да се провери чрез архивите на КАТ или няма начин ? Благодаря на отговорилите ! Поздрави !

Февруари 05, 2019, 22:35:39
Отговор #1

Неактивен победовод

  • Публикации: 808
Имената на първия собственик няма да свършат никаква работа.Стария регистрационен номер е единствената опция в този случай,но са необходими две условия:
Първото е,в съответния КАТ където е била регистрирана колата,да са запазени старите бумажни регистри,големи бяха колкото половин бюро.Оттам може да се изкара номера на рамата и като се забие в базата данни,веднага ще излезе има ли е колата или е ликвидирана.
Второто,не по малко важно условие е,да намериш човек от КАТ,който да се разрови в тези прашясали архиви,разбира се ако са налични.
Трудна работа,трябва много,много да ти върви в този живот,за да върнеш жигулата на дядо си в гаража.Но ако все още е налична, при определени условия,не е невъзможно.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.

Февруари 05, 2019, 23:17:20
Отговор #2

Неактивен peter67

  • Публикации: 620
Едно клипче за надъхвация :

Февруари 06, 2019, 07:09:06
Отговор #3

Неактивен mihov

  • Публикации: 40
Има и малко по-бърз и лек начин, ще помолите за една неофициална справка на някое от гишетата на данъчното където е плащан данък, там имат информация за колата и за рамата. После при някой познат който прави застраховки, с основна информация като марка, модел, рама може да види в системата има ли или няма застраховка или поне до кога е имала...

Февруари 06, 2019, 15:08:15
Отговор #4

Неактивен победовод

  • Публикации: 808
Не,в данъчното според мен нищо няма да се получи.През годините се промени и Закона за местните данъци и такси,сменяха се програми, няколко пъти се сменяха и номера. Нищожна е вероятността да получиш оттам адекватна информация за кола по номер примерно от 1970 г.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.

Февруари 06, 2019, 22:31:55
Отговор #5

Неактивен ohrid

  • Публикации: 28
Благодаря на всички за отговорите ! Днес се свързах и със СДВР и попитах . Казаха да отида в ОПП-СДВР (КАТ) и да подам молба за такава информация . Има някаква светлина в тунела , тези дни ще отида и ще подам една молба . Лошото е,че дядо е бил военен и са се местили постоянно по градовете , и си мисля че и колата са я пререгистрирали всеки път. И съм останал само с една снимка и имената на дядо . Ето я и нея , красавица е била ;) Най ме е страх колата да не са я скрапосали вече . Готов съм да се боря дори и да е цялата в дупки от ръжда или бракувана ,само цяла да излезе.