Прочетох цялата тема със всички мнения. Знам че са минали няколко дни и страстите са се пооталожили. Искам да поздравя колегата с начинанието, с което се е захванал и да определено заслужава подкрепа. Искрено му пожелавам да доведе колата във желания краен вид в неговите очи. Аз се запалих по ретро автомобилите именно от колата на дядо ми.. един стар Трабант. Много обичах тази кола и много съжалявам когато преди 10 години, баща ми го даде за без пари за части. Да аз си намерих в последствие двигателя на същата кола и някои други части, търсейки по следите. Да.. имам му дори документи с които един ден мога да взема купе и да прехвърля останалите ми части.. но няма да е същото. Затова колега, запази я, възстанови я, после ще съжаляваш ако не го направиш.
Когато взех моят Трабант, за който някои колеги знаят тук, бях на твоите години. Аз също се занимавам в сферата с компютрите и електрониката (автомобилната електроника в момента) Слушах същото: "Това купе е пълен гнилоч, остави го, не става, пълна скрап, на много километри е.." Да обаче усещаш когато една кола е мъртвец и иска да умира.. Когато се качиш в моята нямаше такова чувство, въпреки че беше по всички критерии свършила!
Имаше един коментар в темата ми: "Не бързай, първо го покарай да си покаже магариите." Закърпиха го криво-ляво (за което сега си плащам скъпо), стегнах го технически и го карах почти 3 години ежедневно. И знаете ли какво? Научих адски много, с адски много хора се запознах, наистина живеех през това време един пълноценен социален живот, където и Траби беше част от него. От тези хора с които се запознах, някои са ми по-близки приятели, имам адски много спомени за това време и да.. бих направил същото. Всички, приятели, които ме познават ме свързват с тази кола. За тези години разбрах как НЕ се възстановява кола, но натрупах опит, а още повече имам и да трупам в момента. Преди няколко месеца на Трабчо каросерията каза: "трябва ми грижа". Ръжда и жена тръгне ли... И именно пак слушам същите приказки когато тръгнах да правя за втори път купето: "Това купе е за хвърляне, не е рентабилно, прехвърли нещата от твоя на донор". Да.. не е рентабилно, но си е моят Трабант и няма да е същия ако сторя иначе, затова реших да направя моето цялото от-до, вече като хората. Ще ти глътне пари фиата, но ще си заслужава емоцията, а и ще научиш адски много неща.
Продължавай смело напред!
Поздрави!