Автор Тема: Колеги, моля за съдействие- във Велико Търново  (Прочетена 449 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Април 13, 2019, 22:41:49
Прочетена 449 пъти

Неактивен doctorZizi

 • Публикации: 266
  • trabantBG.eu
даже и не знам как да започна, то и заглавието не е както трябва, но все някак трябва да се започне. За какво иде реч...
 На 16.03.2019 г във Велико Търново се проведе 10 Трабант фест- нищо ново , нищо страшно, прекарахме си перфектно. Само след две седмици обаче започнаха проблемите. Информацията беше доста противоречива- първоначално бяха 30, но в последствие се оказаха само 13 колеги снимани с нередовни автомобили, привикани в съответните подразделения на Полицията по градове, да дават показания- нищо не им се обяснява, а те трябва да обясняват къде са били в определено време и какво са правили- нещо като престъпници. Нека да не коментираме, че колите са били без ГО/ това са "контролирали" / катаджиите. Миналата година на същото мероприятие просто бяха предупредени колегите да не свалят колите от платформите, за да нямат проблеми, но тази година нямаше предупреждение, а направо репресии- мероприятието е одобрено от Община, Полиция и.т.н. След вече почти двуседмични коментари в нашите среди, сега се стигна до там , че започват наказанията/ за някои колеги преписките отиват директно в Съда/ и от само себе си се налага да помогнем с каквото можем.
 Каква е идеята- жълтите жилетки станаха нарицателно за недоволството на хората от управниците в демократична Европа.
 Да направим едно шествие с жълти жилетки пред общината в търново/ малките букви не са правописна грешка/ и пред гад търново- стига сме правили шествия в София. Крайно време е да решат нашите автомобили какво са- исторически, скрап или нещо друго и как и къде може да ги използваме- СТИГА СМЕ СУБСИДИРАЛИ ДЪРЖАВАТА- достатъчно много" наливаме" в тяхното реставриране и последваща поддръжка. Моля, хората , които са по- компетентни от мен да се включат с мнение и съвет, кое , как да се организира. Нека да се съберем всякакви марки автомобили- без да се иска разрешение от органите/интимните/, защото ние ще ходим да разглеждаме Царевец и просто минаваме оттам.
 П.П. Сигурно звучи малко идиотско предложението ми, но е крайно време да престанат да ни правят на идиоти  и ние да си мълчим т.е. да се съгласяваме с тях. Чакам мненията Ви.
« Последна редакция: Април 15, 2019, 11:13:16 от Speeder »
Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Аз не карам бавно, просто летя много ниско!

Април 13, 2019, 23:26:32
Отговор #1

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 6734
Колега, разбираемо е, че си доста развълнуван от случая, но от обяснението не става ясно нередовните коли без ГО движили ли са се по пътната мрежа и из града, или само са стояли на някой площад подредени за парад? Ако е второто, мисля че от КАТ нямат основание за налагане на санкции. Освен това доколкото знам санкицията за каране без ГО е глоба и в определени случаи може би сваляне на номерата, т.е. временно снемане от отчет на автомобила... говоря малко наизуст, не съм чел подробно последните промени в ЗДП. До дело обикновено се стига само ако нарушителят има възражения към наложената му сакнция. Затова според мен вместо протести ще е по-уместно да се наеме добър юрист, който евентуално да защити интересите на засегнатите, ако санкциите към тях са били неправомерни според закона. Иначе това, че някои от колите участвали в събора се водят ретро не ги освобождава от задължението да имат валидна ГО, има обаче отстъпки в годишната вноска за автомобилите над 30 г. офоциално членуващи в ретро клубове.
« Последна редакция: Април 13, 2019, 23:32:30 от krankenstein »
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Април 14, 2019, 09:28:38
Отговор #2

Неактивен doctorZizi

 • Публикации: 266
  • trabantBG.eu
Вярно е, че написаното е леко объркано, недообяснено. Лично аз не съм от потърпевшите, но... Колите са докарани на платформи, репатраци НЕ на самоход. От мястото на разтоварване, колите са преместени на около стотина метра където са представени пред обществеността. След известно време с полицейски ескорт е направена обиколка около 1- 2 км по улиците на града и мероприятието приключи на затворен участък ( паркинг). По време на обиколката е имало три камери, които са заснели участниците и установили нередовните. Странното в случая е, че само ДВЕ седмици след случилото се, вече се търсят виновните- връчват се призовки... Никой не оспорва това, че има нарушение, но можеха да предупредят както миналата година и проблеми нямаше да има. Другото интересно е начина на даване на показанията- сякаш си престъпник- къде си бил на дата, в час...
Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Аз не карам бавно, просто летя много ниско!

Април 14, 2019, 13:37:26
Отговор #3

Неактивен fifo

 • Публикации: 907
Да, наистина, брутално тъпо отношение от ушевите. Казано е, под шапка акъл не вирее.  C:-)
Като са снимали да си налагат санкциите и да си продължават напред. Кви са тия разпити, кво е това чудо...
we all have wings, but some of us don't know why

Април 15, 2019, 09:53:36
Отговор #4

Неактивен ufer

 • Публикации: 207
Наистина е неприятно, но държавата е лакома, а има и закон или разпоредба при общините... От 2007 данък се плаща дори и за коли, които са спрени от движение и ако не си платиш, те чакат неприятности. Интересно ми е дали има друга държава в ЕС с подобна рестрикция? Всяка година плащам за моята около 50 лв., а тази година беше 56 лв. Добре, че поне за спретите от движение не искат и ГО. Юридически държавата винаги е права и държавните чиновници са добре защитени от членове и алинеи. В случая явно някой шеф(ове) е решил да прави кариера. Според мен единственият изход е да се гласува закон за исторически МПС със съответен рег. номер, данък, застраховка и т.н., като например в Западна Европа. А както знаете, законите ги "гласят" в София. Така че, ако има протести, те трябва да са там..., иначе няма да има ефект, за съжаление!

Април 15, 2019, 11:12:56
Отговор #5

Неактивен Speeder

 • Администратор
 • Публикации: 4522
doctorZizi, ако сте организирали нещо с разрешението на съответните власти и искате да поканите участващите тук, може и да е възможно.
Но!
Ако използвате форума за организиране на протест, не е това мястото.

Не форумът не може да носи отговорност за незаконни действие на който и да е.

Има си начини за организиране на митинги, шествия и протести и това става през съответната община.

Ако сте организирали вече нещо, моля споделете с мен на лично съобщение.
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0