Автор Тема: Пежо 304 от 1973г  (Прочетена 1581 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Април 25, 2019, 17:45:50
Прочетена 1581 пъти

Неактивен Speeder

 • Администратор
 • Публикации: 4493
Обявата я публикувам от името на Lancia Fan.

Автомобилът е марка Peugeot, модел 304, произведен през 1973г. Двигателя е 1.3 литра, 44 kW. До колкото знам, това е първия „фейслифт“ на модела, който се произвежда от 1969г. Аз съм втори реален собственик на колата от 2012г. насам и имам всички нейни документи. Колата е закупена нова в България, като притежавам и оригиналната фактурата за покупката от Кореком, от предните собственици. Данъка е плащан редовно, включително и за тази година. Имам също така и оригиналното й ръководство, както и не добре попълваната сервизна книжка. Към тези документи вървят и няколко преснимани и подвързани ръководства за ремонт и поддръжка.

Когато закупих автомобила, той бе с прекратена регистрация в КАТ и се наложи да премине през Технотест, за което имам протокол. Регистрационните табели са специално поръчвани, за да съвпада номера с годината на производство на колата. В момента, автомобила пали, движи се и спира добре. От скоро има проблем с зареждането на акумулатора и съответната лампа на таблото свети. Не би следвало да е сериозен проблем за отстраняване и мисля, че имам всички необходими части за това.
Заедно с автомобила върви и малък склад с резервни части, част от които са показани на снимките. Съжалявам за лошото качество на снимките в склада, тесен е и ми е много трудно да снимам там. През годините закупих още три такива автомобила, от същия модел и сходни години, и успях да натрупам достатъчно добри части, за да обезпеча напълно реставрацията, а и живота на колата за по-натам. Общо имам 10 кашона с дребно-габаритни части от интериора и механиката на колата, като на снимките е отворен само един. По-голямата част са много добри използвани части, но имам и чисто нови такива, в оригиналните си кутии.
Относно едро-габаритните части мисля, че всички ламарини са дублирани, без един калник, не си спомням в момента кой точно. Имам и предна и задна престилка/маска. Имам пълен комплект остъкление, даже някои стъкла май са дублирани, както и пълен комплект оборудвани врати. Имам дублирани преден и заден капак. Имам и лайсните, както и две кормилни колони с воланите и лоста за скоростите, които са много добре запазени. Имам и от двата вида допълнителна предна решетка, нови мигачи, много добри, но не нови стопове, няколко фара, както и чисто нов фар в кутия (не помня ляв или десен).
Имам и втори салон, който е същия като този на колата, в много добро състояние, с всички кори на вратите и задна кора. Имам и второ табло, пак много добро, не изгоряло от слънцето, както и резервни прибори (километраж, часовник, лостчета и т.н.). Имам и добри оригинални огледала.

Не снимките не са показани 10тина броя гуми с джанти, в много добро състояние - същия тип и размер, като на колата. Не са снимани и още доста важни неща. Имам пълното оборудване на още два идентични двигателя (глави, стартери, карбуратори, водни помпи, алтернатори и д.р.), както и един или два (не помня вече) месингови радиатора. Имам и части по окачването.
Негативната страна на конкретната кола е корозията на няколко странни места, показани на снимките. Може и да има още корозия под задните калници, а и се вижда корозия в багажника и на някои други места. Изглежда през годините, отдолу е мазана с нещо против корозия. Предполагам, че е имала и лек удар отпред вляво. Въпреки това смятам, че реставрирането на колата си струва, най-малкото заради регистрацията и доказания произход. Цялата кола беше много лошо поддържана, когато я взех. Имаше изключително много мръсотия и спластен прах, както отвътре, така и отвън. Но по-големия проблем е много лошото цялостно пребоядисване, което е претърпяла някога. Почти всички детайли и гумени изолации са буквално омацани с боя. За щастие се чисти, все пак.
През изминалите години аз не успях да попадна на майстори и да я възстановя така, както имах желание. Това е една от причините за продажбата на колата. Естествено, бих се радвал да попадне в човек, който би я реставрирал, за да я видим отново някои ден по ретро-съборите. Според мен, реставрационния процес ще бъде обезпечен с всички необходими части за проекта, а и за дълго време напред. В случай на препродажба – почти всички части са идентични с тези на модела 204, както и до известна степен с кабриолетите на 304 и 204, които са доста желани модели вече.
Цената, която искам за колата, заедно с всички части и документи, е 5500 лева, като разбира се е възможно договаряне. Автомобила се намира в София и се съхранява на сухо място. Моя телефон за контакти е 08 99 99 пет шест шест седем.
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0

Май 05, 2019, 17:49:29
Отговор #1

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Много благодаря, за публикуваната обява! 
Мотивиран съм да продам този „проект“, за това новата цена е 5000 лева, за автомобила и частите към него. Възможността за договаряне също остава.
Поздрави!

Май 06, 2019, 20:02:40
Отговор #2

Неактивен GT 51

 • Публикации: 1662
Възхитен съм от информацията и начина на представяне на автомобила. Смятам, че тази обява, би трябвало да е еталон за в бъдеще, на всеки който иска да продаде моторно превозно средство, каквото и да било. Всичко останало, като продавам корекомска Лада, с една снимка, за сто мЕлЕона Уева е равносилно на фейк и на неуважение към потребителите на форума и като цяло на цялото общество занимаващо се с ретро и класическа техника. Колега, успех с продажбата. Ако имах свободен кеш, бих я прибрал. 8))
Абе вземи си нещо ретро, и не се занимавай с глупости !

Май 15, 2019, 19:32:44
Отговор #3

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Благодаря за високата оценка! Радвам се, че обявата е на добро ниво!
Променям цената на 4500 лева, отново за всичко...
Поздрави! 

Юни 01, 2019, 23:18:44
Отговор #4

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Нова цена за всичко от обявата: 4000 лева!
Поздрави!

Юни 11, 2019, 13:32:46
Отговор #5

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Новата цена за всичко от обявата е: По договаряне!
Все още всичко е налично и няма продадени отделни части, въпреки запитванията.
Бих искал да продам частите и автомобила заедно в комплект, дори и с голям компромис в общата цена...
Поздрави!   

Юни 11, 2019, 15:32:51
Отговор #6

Неактивен fifo

 • Публикации: 894
Не е за вярване, че това лъвче още не е прибрано от някой фен. Къде са Пежо мераклиите?
we all have wings, but some of us don't know why

Юни 25, 2019, 14:26:50
Отговор #7

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Всичко от обявата е налично, към днешна дата, и цената си остава по договаряне!
За съжаление, автомобилът скоро ще трябва да отиде на улицата...
Искрено се надявам този проект да си намери нов собственик!
Поздрави!
   

Юли 05, 2019, 16:28:40
Отговор #8

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Актуализиране на обявата! Всичко е налично, ориентировъчната цена остава, както и възможността за договаряне.

За съжаление, автомобилът отива буквално на улицата. Не ми се искаше да се стига до този момент, но така се налага. За това, може би вече е редно да разделя пакета от обявата на две: резервни части и кола. 

Та, склонен съм да продам и само автомобила, разбира се с прилежащата документация.

Поздрави!

Юли 15, 2019, 20:38:50
Отговор #9

Неактивен Lancia Fan

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 7
Актуализиране на обявата! Всичко е налично, всичко е актуално.

Автомобилът е цял и е добре за сега, но за съжаление му се притеснявам…

Възможно е и прекратяване на регистрацията и покупка на всичко за части…

Поздрави!