Общи форуми > Български Ретро рали шампионат

Класик рали "Сердика" 2019 - 03-04 Август

(1/6) > >>

Kalin Dedikov:
Отварям темата за второто издание на Класик рали "Сердика". Състезанието е четвърти кръг от шампионата с коефициент 4, общ маршрут от над 300км разделен в два състезателни дни 03-04 Август.
Подробностите поетапно ще бъдат качвани тук и на страничката във ФБ:
https://www.facebook.com/events/426428501421703/?ti=as

След изключително добрите отзиви от участниците през миналогодишното издание за спортно-техническата организация за нас е голямо предизвикателство да надскочим летвата, която сами поставихме.
Основна част от състезателното трасе отново ще са класическите рали отсечки от добрите времена на Рали "България" около Самоков и Боровец. Голямата новост в маршрута ще са отсечките "Говедарци" и "Мальовица" с финал на над 1700м. надморска височина сред уникална природа и невероятно чист въздух.
Там сме предвидили и кратък регрупинг за охлаждане на състезателната "жега" за участниците и техните машини. Спецификата на новите отсечки и цялата концепция на Класик рали "Сердика" се явяват и уникална тренировка за многото желаещи да се присъединят към отбора за "Сибиу рали Румъния" през Август, за което ще пусна отделна тема.

Капацитетът на Класик рали "Сердика" 2019 е общо 40 екипажа, като с предимство ще бъдат записвани участниците с автомобили отговарящи на категоризацията на ФИВА и регламента на шампионата.

Очаквайте подробности скоро.

Поздрави
КалинGT 51:
Ми не знам колко коли отговарят на сертификата от ФИВА, но ние се записваме, въпреки, че колата ни не отговаря на категоризацията. Ако няма коли по ФИВА, участваме ли? 8))

Seaman:
Със сертификата на ФИВА в БГ е голям майтап. Проблем е, че го изискват на повечето ралита в чужбина, включително и за Сибиу.

krankenstein:
Миналата година безпроблемно участвахме на рали Сибиу без да имаме сертификат. Той е нужен само, ако гониш класиране в международния шампионат на FIA класик. Така, че момчета записвайте се смело :)

Seaman:
Благодаря за полезното инфо!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия