Здравейте на всички,
представих се в темата "Кой, кой е... представете се!", затова и продължавам разговора...
темата требеше да започне по отдавна, но все не намирах куража да започна със споделянето,
може би щеше и да поотлежи още известно време, НО:
- един старши бати ми "издърпа" ухото да я почвам...
- а и ТРЕБЕ да призная и на Иво - гУЕмо ЦРУ е - откъде изрови снимки на излизане от бояджията...още не мога си обЯсня.
Kолата бе купена от търговете в Щатите, мокрена-но от успелите плувци, в смисъл не от тоталните удавници
(Механика успя да я запали на втория ден - то и няма кой знае колко електроника по нея); V8 350cid, three on tree - тристепенен автомат - с бастуна на кормиланата колона - кутията е TH350, детайлите на двигателя ми предстои да ги разчета-все забравям да взема необходимите цифри и букви...
Сега е момента да споделя - не съм нито механик, нито тенекеджия, нито бояджия, но пък за сметка на това - имам достатъчно бензин в кръвта. В начинанието за което ще прочетете аз бях по логистиката, осигуряването на части, координацията и разбира се плащане на сметките.
Пристигна в Бургас средата на Март 18, началото на Май беше регистрирана с малка закачка от сладурите в кат Бс, имаше и заяждане, имаше и пот, но всичко приключи ОК. С табелите беше по спокойно да се планира последващия алгоритъм.
Разбираемо е че ще редуцирам бройката на снимките, има архив за по любознателните...
Пристигане в Бургас:
Първото пипане беше-ремонтен комплект на карба, да диша като жив човек, че беше бая асматична в началото,
покарахме я малко лятото на 18-за да осъзнаем че е много зле откъм управление-всичко по кормилната уредба искаше смяна,
(suspension kit - влезе веднага като първа позиция във wish list.a - и от там нататък като тръгна една...с желанията...
окачването не беше зле, задните пневматични амортисьори си работеха даже и се помпеха,
задните джанти бидейки с "добър" отрицателен оффсет бяха причината гумите да стръжат по калниците из нашите хубави пътища и по бургаските легнали полицаи с по висока скорост
поглед отдолу:
В краката на шофьора имаше Убава дупка 30*40 цм, а благодарение на здравия мокет не се чуствах Флинтстоун
, в краката на пасажера беше маааалко по добре, не беше една голяма, а бяха малки ама много на брой
.
Та общо взето, начертахме action плана: тотално разхвърляне, шаси за бластене, купе за кърпене, подмяна на всичко което може се смени по салона, претапициране салон, подмяна цялостно окачването, подмяна старите дискове/барабани с нови дискове/дискове и сп.апарати, боядисване и събиране.
И...филма започна.
следва продължение.