окачване – приказка за някои goodies …
Сега/ днес ако ме пита някой: защо смени окачването? беше ли необходимо?
най вероятно бих отговорил-не , не беше належащо. Старото си беше ок-с изключение нещата по кормилната уредба; верно си проскърцвашe, клатушкаше...ама малко… ама пък си возеше ОК; Тогава обаче-ме ухапа конят-нито съм първият-нито ще съм последният-като ще е гарга-да е рошава, и те така-пожелах го, купих го, монтира се.
(старото пък си стои...за когато потрябва...
Това което монтира Румен-КитКар сервиз:
QA1 Level 2 Handling Suspension Kits - което включва: предните горни и долни носачи, тампони, шарнири, биалетки, отзад горни и долни щанги (ще ми простите ако някъде бъркам точните имена-както казах по рано-не съм механик); отпред и отзад стабилизиращи щанги (sway bars); предни и задни двустепенно регулируеми амортисьори с пружини. Механикът категорично отказа да свали старите пружини отзад, не поиска да се довери само на новото монтирано отзад, може и да е прав? Та затова отзад е така...БИ пружина.
Ще видим как ще се държи на пътя
12 pcs- suspension kit - това беше необходимото за възстановяване и регулиране на кормилното управление.
За отпред взех и - UMI Performance Front Reinforcement Brace, не съм сигурен монтирана ли е към настоящият момент... Паралелно с окачването, заложих смяна на задните барабанни с дискови спирачки, смяна на предните дискови с нови такива - затова и се купи комплекта: “ Rear replacement/Front refreshment disks”
На по-горните снимки се виждат старите предни дискове...защото:
в комплекта/box.a от Summit - имаше два компл.задни дискове, беха забравили предните.. и там стават такива раб'ти, та малко кореспонденция, малко от рода на ваша-наша, извиненния..пратиха ми ги заедно с мааалко пообъркани предни носачи...долните носачи вместо ляв и десен - дойдоха два десни...та така; пратиха ми обърканите части-стойност и транспорт за тяхна сметка... аз бидех "ушит" само с митото и ддс.то - айде нов филм-ходи обяснявай в митницата-куту как така получаваш стока за 1200 usd (транспорта в тая цифра) а пък не си платил-и не можеш покажеш платежно-за един лев? то си пишеше на бумагите...ама, пак в обяснителен режим, за кратко…
Добре че митническата агенция която ми освобождава такива пратки-е Огин момък.
А следващите три снимки са от вчера-новите предни дискове/лагер главините са си на местата.
иии не бързайте с питанките за цвета...идва скоро.
И малко снимки отвън на светло, нямам друга снимка на ск.кутия след Варненския трип.
последва "сватбата" - купето беше събрано със шасито на 06/06/19, със собствен ход, казано честно, тогава бях далеч и имам само тези снимки, а и какво да се коментира, в тази позиция колата изчака две седмици+ за позиция при бояджията, а разказа за него-в следващото издание, там приказката ми ще се лее с кеф…
следва продължение ...