Та да се върна на Алфите: снимани са около 2000-2001 г. По спомен още няколко години постояха при Киро, след което ги купи Маргарит и двете комплект. От своя страна Маргарит ги препродаде, ако не ме лъже паметта, някъде в Ботевград... И от там губя следата им аз. Колегите, които знаят нещо да ме допълнят.
Киро ги беше обявил за продаване още в края на 90-те, даваше ги и на бартер за нещо по-интересно. Нямаше голямо търсене, поне 2-3 години му седяха обявите по Куриер-5 или в-к Беда.
Искаше им на цена общо за двете- 6500 дойче марки, или нещо подобно.
През пролетта на 2000 год. най-накрая ходих да ги гледам.
Бях отишъл с доста хубавата ми и оригинална 6 цилиндрова спортна Сиера ХР4и.
Киро я хареса за замяна, искаше обаче и някакво минимално доплащане, е така за спорта, от порядъка на 500 марки, или нещо такова.
Аз по принцип щях да направя сделката, но ме спряха 2 неща, несвързани точно с очакваните от мен ръжди на Алфите.
Първото бе, че не обичам да взимам, и екстремно рядко съм купувал или придобивал коли, които не са в движение, или са разглобени /бялата бе отн. пооголена тогава/, а второто бе, че и двете коли бяха със забатачени документи.
Синята бе само с талон без рег. номера, другата па бе с жълти номера, а май без талон /или беше обратното/.
Така или иначе, след като ги придоби, Маргарит видя доста трудности поне на едната да оправи документите,.
А Марго ги взе не с кеш, а с бартер срещу един разбангиосан 170 Фау, който Киро впоследствие стегна.
Сега, 6000 лв може да се виждат малко пари за 105, но преди 20 години се продаваха за доста по-малки суми в БГ всякакви бройки 60-ски Алфи, вкл. и едно късно 105, версия 2000 ГТ.
Е това последното, много съжалявам, че не го взех.
В края на 2000 година го запродаваха за само 2000 лева, а бе и в движение.
Ходих да го гледам и него, продаваха го в квартала на Захарна Фабрика.
Бе брилянтно на каране все още, но отказах се основно от купуване, понеже се поразочаровах от вида му тогава по време на огледа, спрямо вида му в който го помних, последно като го караха активно още по центъра на София.
Тогава го караше един барман от хотел София в 70-те и 80-те години, и на вид чак до края на 80-те си бе като чисто ново /бе и със зелени стъкла/ и в жесток Тициано россо цвят.
В 2000 год. вече бе поскрофено при последния продавач, имаше тук-таме ръждички, и бе свежо, но гадно пребоядисано, с лошо поставен кит отдолу.
Собственика му каза, че само година по рано било пребоядисано с БГ оранж боя от Световраченското

производство, като за труда и боята дал принцовата сума от 400 000 тогавашни инфлационни лева, тоест 400 сегашни.
Резултата бе, да ти се доплаче.
Хем бяха му пак пошвирнали ръждите, а и бе супер криво китосано.
Въпреки това, въпросното 2000 ГТВ бе с редовни документи, още на жълти номера, но и с платени данъци.
Адски съжалявам, че не го купих, но тогава вече имах мойто по-ранен внос от СН- Джуджиаро 2000 ГТВ, а и още не си бях продал 6 цил. Сиера ХР4, и Датсуна 280, а и за десерт се бях оженил.

Така че, лош тайминг за мен, и добър за човека, който го е взел след мойто гледане.
Та купиха това ориг. Тициано червено, а към тогавашния момент, оранжевеещо ГТВ 2000, и интересно къде отиде после тая кола.
А 20-25 год. по рано, в периода на края на 70-те, в София до стария Военно-исторически музей на 5-те кюшета, седеше хвърлено на тротоара едно иначе нелошо джиалло цвят, може би кантен-Хаубе с 2-та фара 1300.
Бе с някакви захабени спаднали гуми, иначе бе комплектно и добро.
Интересно и то къде изчезна.
Е такава подобна бе жълтата 1300 до 5-те кюшета, с предница като едната от тия две версии.