Благодаря, благодаря!
Нещо интересно, поне за мен, да споделя.
Пакарда съм го паркирал в сервиза на един приятел, в очакване на ремонтен комплект за карбуратора. И тъй като, почти всеки ден минавам от там, все го разглеждам и му се радвам. На задното стъкло на Пакарда има един старичък стикер. Мислех да го изстържа, но ми стана любопитно какъв е.
Проверих в интернет, и се оказа че през 1962 г. от 21 април до 21 октомври, в Сиатъл се е провел т.нар. Century 21 Exposition или Seattle World's Fair, доста мащабно и интересно, за времето си събитие. Само че логото се оказа друго:
Взех да ровя по-сериозно и открих, това е стикер даван на посетителите на щанда на фирмата AMT. Интересно е, че фирмата е произвеждала модели на автомобили и това е лого специално за панаира. Името идва от Aluminum Model Toys, и в началото е произвеждала промоционални модели на автомобили в мащаб 1:25, които са се продавали само на дилърите на истински такива. Дори са били боядисвани с оригиналните бои.
Успях да открия оригинален стикер или по скоро се оказа ваденка, и си го купих. Мислех да го сложа на мястото на стария, но не съм сигурен дали след толкова години ще стане
. Затова мисля да си направя съвременен дубликат.
А ето и оригинала, с инструкции за монтаж
.