Щом нещата се мислят в посока диф. на задния мост за мен е ОК. И още нещо - не забравяй, че на тези 33ки една от основните отличителни черти (и то положителни) е боксерът. Добър е. Повече от добър. Просто си иска поддържка и сервизиране, годинките на тези 33ки понатежаха ... навремето нямаше части, нямаше интернет и достъп да информация ... и много "майстори" твориха по тези боксери. Но е добро алфовото боксерче и на сравнително лекото купе на 33ка е способен наистина да даде доста спортни емоции. Дори и 1.5 двукарбовия 105 кончета, от който може и още нещо да се изкара. Всъщност при първа серия до 1986г. разликата от 11 кончета между този 1.5 на тази 33 4х4 и двукарбовия 1.5 я правят точно двата двойни Вебера (1.5 с един Вебер е 84 кончета, а с двата двойни Вебера е 95 кончета). След 86г. в1.5 боксера е вече във версия само 105 кончета пак с два двойни Вебера и малко по-агресивен разпр. вал.
ПС. Същите такива "майстори" само допреди 7-8 години ме гледаха с насмешка, когато реших да сложа двойни Вебери на Кефера. Щял да гори 20 на 100, ама тези Вебери нямали синхронизиране и настройване. Чак ме хваща смях като се сетя. Ама кой да чукне в нета и да види/намери оригинални немски тестове от началото на 70те, които показват, че точно с два двойни Вебера Кефера гори ПО-МАЛКО отколкото с оригиналния пиклив Солекс - между 0.5 и 1 летър на 100км в целия крюизен диапазон над 80-85км/ч. Кой да прочете 5 реда, да изгледа 3-4 видеота... и да види, че няма нищо по-просто от синхронизирането и настройването на двойните спортни ВЕБЕРИ и ДЕЛОРТО (както хоризонтални, така и вертикални като моите и на 33ките - нещата на 90% са същите и при двата вида карбове - справка книгата на Дес Хамил, която излиза за свободно теглене в нета). Та това просто са най-добрите и същевремнно най-прости карбове. Буквално!
Един такъв майстор пак някъде преи 7-8 години пред мен 2 часа обикаля една триколка във Варна (и "вдигна ръце") с абсолютно същия боксер с двойни карбове като моя, която триколка верно гореше 20 на 100. А е 2 пъти по-лека триколката от моя Кефер, който пък Кефер спокойно ми пада на 7.5 на 100 с все късата четиристепенна кутия. Ама на триколката не и бяха виновни Веберите ... просто много "майстори" бяха творили по тях ... д...а и майсторите

.