След неуспешно издирване на оригиналният шест цилиндров двигател (имаше ги само в e-bay, но цените бяха убийствени), се бях примирил, че ще си остане дизеловият и ще си кара с него. Но един ден след обичайното ровене в нета, попаднах на обява за един мерцедес 280 бензин. Свързах се с продавача и го помолих да ми продиктува номера на двигателя, но той бе много зает и труден на приказки човек и не можах да се сдобия с номера. Един ден въпреки отрицателното мнение на жена ми успях да я убедя да отидем до едно Пловдивако село за да видя дали няма да имам късмет с мотора. Отидох и гледайки двигателя изглеждаше точно какъвто търся, но номера ми се видя доста различен, но въпреки това го снимах с телефона и се прибрах вкъщи за да видя разликата. Оказа се, че съм гледал и снимал не номера на блока, а номера на главата............ Отново позвъняване на продавача и молба за номера, но отново неуспешно. ровейки, мислейки, питайки установих, че или е точния модел който търся 130.923 или е с минимални различия. Закачих платформа и отидох на място втори път. Вдигам капака и какво да видя точно 130.923, бързо качих колата и обратно в нас. От купето почти нищо не става, но двигателя изглежда много комплектен и без липси. Ето го и него