Автомобили > Японски автомобили

Моятa мечта-реалност! 300 ZX 50th Anniversary Edition

(1/26) > >>

didotooo:
Здравейте отново колеги , както знаете от съседната тема  https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,10498.msg147496.html#new
бяхме с брат ми в Холандия, където той си купи специалната версия на Z31 .

Двете истории и коли са тясно свързани . В момента , в който влязохме в къщата на Денис (холандеца , от който брат ми си купи тотално реставрирания 300 ZX ) си говорехме  ,че тази модификация ми е мечта от доста години , но в предвид цените им на пазара явно ще си карам стандартния базов модел още дълго . Тогава той се обърна и ми каза имам нещо за теб , нека влезем все пак да ви почерпя с холандски сладки и кафе (не , сладките не бяха от веселите  :)) :)) )
Та докато попълваха документите за продажба с брат ми , ми разказа ,че няколко години поред уговарял същия 50 th anniversary edition 300 ZX . Идеята му била след като реставрира неговия да го продаде и да закупи този и да повтори - хоби му е да се занимава . Но разбира ,че не се знае колко още му остава на този свят и приоритетите му се променят рязко . Следял е проекта ми и каза ,че би се радвал да попадне и този в мои ръце. Голяма чест за мен ! Не можахме да я видим на живо - човека беше на работа . Така и се прибрах във България.
Денис ни свърза , очаквах снимки с нетърпение и информация .

Относно машината . Стои от над 20 години в едно хале (с приблизителна точност в книжката за обслужване последната дата е от 1996 година ). Двигателят е започнат да се разглобява от по предния собственик по незнайни причини - така я е закупил настоящият. Имала тук там за кърпене основно по праговете , но нищо непоправимо . По думите и на двамата - отлична за проект ! Точно това и търсех .
Колата е на 55 000 мили ! Освен документите и състоянието на салона го потвърди . Без интервенции , пълен оригинал в напълно стоково състояние .


stingray:
Имам само един въпрос : - Кога?

П.С. Пък ако ми кажеш че не си питал за синята кола на преден план ще се разприятелим във фейсбук :)

didotooo:
Отне цял ден да я изкарат от там впредвид ,че и стария Форд , върху който беше нисана , не беше пален с години . А бързах понеже трябваше да хванем курса на доставчиците .Все пак в петък 22.11 .19 ( миналата седмица ) , халето беше разчистено ,а колата изровена от там . Имаше малко драма с документите , но накрая човека изрови и тях . В понеделник беше обявена за експорт и същия ден потегли към България !
Буквално не спах тези дни от вълнение . Всичко стана толкова бързо в предвид ,че не бях изобщо готов за покупка на подобен автомобил , нито пък съм вярвал ,че го намеря в Европа . Вариант да го изтърва - не съществуваше !

Снощи пристигна благополучно  към 00:30 по среднощ и го прибрахме в сервиза за бърз оглед , където реално разбрах какво е състоянието на колата .
Праговете са за кърпене , в задната част има на стандартните места гнило . Като цяло нищо не ме стресира и е далеееч в по-добро състояние от предните ми два Нисана . Забележете чисто новото оригинално гърне  :o Нямам идея как са се докопали до него .


didotooo:
Днес и хвърлих една кофа вода , оказа се с прилична боя . След това я оставих на слънце с отворени врати ,че си мирише на специфичната миризма на един стоял с години автомобил  :))

didotooo:

--- Цитат на: stingray в Ноември 27, 2019, 22:31:29 ---Имам само един въпрос : - Кога?

П.С. Пък ако ми кажеш че не си питал за синята кола на преден план ще се разприятелим във фейсбук :)

--- Край на цитат ---

Хаха Корвета не се продава , има и Датсун 240 Z . Също Сиера косуърт и разни други интересни машини .  Общо взето не е случаен човека .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия