Автор Тема: Alfa Romeo GTV 2000 '74 Bertone - сериозното предизвикателство  (Прочетена 6520 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юни 29, 2020, 10:08:00
Отговор #80

Неактивен Механджията

  • Публикации: 1154
  • XJ6
за мен лично стойката на колата от последните снимки а абсолютно перфектна! :)   
......'с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога'.......

Юни 29, 2020, 14:36:17
Отговор #81

Неактивен Speeder

  • Администратор
  • Публикации: 4856
На мен ми е доста стенс-инфлуенс  ::)

Красива е така колата, но едва ли ще е съвсем безгрижна в шофирането.
Подобна ниска стойка е много ангажираща и скапва доброто настроение на моменти.
И все пак, избор на пружини има.
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GTV 3.0 24v

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Юни 30, 2020, 10:41:56
Отговор #82

Неактивен DMC

  • Публикации: 1336
  • Георги Димитров
За момента колата ще остане така ниска. Така или иначе минах реглаж и съм настроил страничния наклон на колелата спрямо тази височина на пружините.
Миналата седмица си поиграх още с карбураторите. Единият цилиндър отчиташе значително повече вакуум сравнен с другите. Това е първия цилиндър, този от който взимам вакуум за дистрибутора. Дистрибутора го взех от една Алфа 75 заедно с цялото електронно запалване и просто го бях сложил без много да го проверявам. Смукнах с уста и установих, че мембраната е спукана. Запуших маркучето и я оставих само на центробежен регулатор за момента. Имам резервно делко, но нямах време да го сменям.

Когато регистрирах Алфата през Ноември я регистрирахме като спряна от движение, защото в КАТ намериха няколко технически проблема. Проблемите бяха: недопустимо голям луфт на секторната кутия, неработещ един габарит + плафони на рег. номер, слаба ръчна спирачка на ляво колело. Тогава ми дадоха един протокол, с който можех да се движа в рамките на един месец, в който трябваше да отстраня проблемите и да се върна повторно с автомобила в КАТ за да ме пуснат в движение и да ми дадат и малкия талон. Тогава дойде зимата, после карантина, а и по Алфата имаше и друга работа, та съвсем наскоро се хванах да ги оправя тия неща. Луфтът в сектора се оказа от това, че когато сглобявах секторната кутия сложих някакви болтове на капака и колкото да се затвори и да видя дали съм я сглобил правилно. И така съм ги забравил :) А някаквите болтове, които съм сложил на дължина са добре, но са доста по-тънки от отворите (те са проходни). Резултатът  - като съм ги стегнал всичко е нормално, но като направя 10 пъти крайно ляво ,крайно дясно и се разхлопват. Смених болтовете с правилните и луфтът изчезна. Оправих и електрическите проблеми. Пооправих и разни луфтове на механизма на ръчната на лявото колело.
И реших, че е време да ида в КАТ да довърша работата с документите на автомобила. Откакто сглобих Алфата съм я карал няколко пъти на разстояние 3-4км (до сервизи, подемници разни) и то винаги имаше проблеми - я кардани, я съединители... Но събрах смелост, събрах инструменти и реших, че тръгвам с нея на ход до Габрово. Притеснен бях заради две неща - не знаех как ще се държат мотора и скоростите като позагреят, опасявах се да не ме спрат властте за проверка (едномесечния протокол за движение беше изтекъл отдавна).
Както и да е, реших че ще играя "играта на смелите" и я подкарах към Габрово.Спрях на първата бензиностанция преди Витиня за да огледам как са нещата по колата - да няма някой стопен кабел, някой теч и т.н. Излезнах от колата и при затварянето на вратата страничното ляво задно стъкло се изсипа на земята - УЖАС! Оказа се, че има изгнила зегерка на пантата, която го държи и се е откопчала от там. Удивлението ми беше голямо когато след падане от около метър на асфалт това стъкло остана здраво. Живо чудо! Изнамерих разни крепежи в куфара си и закрепих стъклото.
Закарах колата до Габрово нормално. Минах технически преглед в КАТ и колата е вече съвсем легална за движение по пътищата :)
 Моторът има тяга, окачването е добре регулирано - не тегли на никъде, автомобилът следва точно права линия. Откъм механика не ми харесва звукът от скоростите - в момента съм без маншона, който изолира кутията от купето и чувам всичко. Доста шумна ми се струва и не знам дали всички са така. Като сложа маншона почти нищо не чувам в купето, но все пак се чудя дали всичко е наред?
Другото, по което трябва да поработя са спирачките. Когато купих колата тя беше с премахнато устройство, което редуцира спирачното усилие към задните колела. Не съм сигурен дали се казва кантар това, но така или иначе знаем каква функция има. И сега без него колата спира първо на задни колелета. И усещането е странно, не спира уверено както трябва да спира. Оригиналното редуциращо устройство за Алфата е производство АТЕ и е над 200лв. Като го гледам обаче е същото като при БМВ Е12. Взел съм едно Е12-ково, също и Е30-ково и трябва да намеря време да ги пробвам.
На отиване към Габрово карах с около 100км/ч, но на връщане вече по-уверен в колата държах 120км/ч. А тя има сила и за повече. Над 100 ускорява нетърпеливо, скоростите са с добре подбрани числа и се чувства приятно динамична. Освен това Алфата стъпва хубаво на пътя и със скорости от 150км/ч. Единственото кофти е лошата настилка на маг. Хемус между Ябланица и София :) Колата опипва подробно асфалта и реагира моментално на неравности. Не бих казал, че е много твърда или некомфортна, но със сигурност бих казал, че тази отсечка от магистралата не е за нея.« Последна редакция: Юни 30, 2020, 10:48:24 от DMC »
Peugeot 205 1.6 GTI '84
BMW E12 520 '78
Opel Rekord C Sprint '67
Alfa Romeo 2000 GTV '74
Citroen CX 2500 IE Pallas '83