Автор Тема: Alfa Romeo GTV 2000 '74 Bertone - сериозното предизвикателство  (Прочетена 17852 пъти)

Pitar, sirion и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 24, 2023, 19:14:15
Отговор #90

Неактивен DpymeB

  • Публикации: 49
Браво, колега,

Успях да прегледам днес темата! Чудесна работа си свършил всичко от до почти сам!

Ще се радвам да видя колата на Перущица сезон 2023 O0
Fiat Uno Turbo IE

Януари 24, 2023, 22:28:00
Отговор #91

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2672
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Невероятна тема, чаак сега я виждам ! Леле колко работа ... Станала е чудесна машина и отново е на пътя . Много ме кефи с какъв размах действаш .

Днес в 00:25:08
Отговор #92

Неактивен DMC

  • Публикации: 1410
  • Георги Димитров
Браво, колега,

Успях да прегледам днес темата! Чудесна работа си свършил всичко от до почти сам!

Ще се радвам да видя колата на Перущица сезон 2023 O0


Благодаря на DrymeB и на didotoo за добрите думи, радвам се, че ви е харесала темата.

Не съм добавял нова информация по колите ми , защото възникнаха разни промени в живота ми. За последните 2г си сменям 2 пъти местижителството и като цяло съм се поразпилял и не успявам да действам както ми се иска по автомобилите.
Ако трябва да продължа до където съм стигнал.
Най-накрая имах бинго със стартера. BOSCH стартерът с 9 зъба, който си купих от чужбина пасна идеално на венеца на маховика. Дадох го за ревизия преди да го сложа, в момента върти свежо и без странни звуци. За жалост скоростите, които си бях напазарувал не са наред. Много странно - когато съм на полусъединител се чуват болезнено стържещи звуци вътре. Когато пусна съединителя изчезват. Мислих, че не съм сложил добре аксиалния лагер, свалях два пъти кутията, сменях 2 различни масла - няма оправяне. Та върнах си старата кутия.
През лятото реших да си направя приключние и отидох на класик кар срещата в Русе с нея. КОлата не беше карана от 16-17 месеца, през което време се сваляха скорости, стартери, 2 пъти сменях карбуратори, дистрибутор и какво ли още не. Преди да тръгна към Русе разбрах, че спирачките на 3 колелета са блокирали от стоенето. Отне ми известно време да ги раздвижа, но след това нямах проблеми. Колата стигна до Русе , но далеч не безпроблемно. На няколко пъти по пътя карбураторите пресъхваха. Уж имам бензин, уж електрическа помпа, но така се случваше. След като пресъхнат колата спира насред пътя и всичко това беше крайно неприятно по натоварения с трафик от камиони път Бяла-Русе. Ядосах се доста.
Не смея да пълня резервоара до край, защото ми е зле уплътнението на сондата и излиза бензин в багажника. Освен това нямам вяра и на показанието на нивомера.
В крайна сметка реших да сменя уплътнението на сондата и като я извадих реших още веднъж да я почистя, за да оправя покаанието. Докато я чоплих се зачудих дали да не си купя нова. Проверих в класик алфа - има. Но за жалост нито една от трите вида сонди не прилича на тази, която е в моята кола. Усъмних се, че пак някой нещо е мазал и след кратко търсене онлайн идентифицирах сондата от алфата ми като Ладова (нива). Та тая сонда е по-къса(!!) от оригналната. И вероятно по пътя като се лашне в завои остава на сухо. А горивната ми помпа е малко капризна и като засмуче въдух после и отнема известно време за да подкачи пак.
Разгледах новите оригинални сонди - нито една няма щуцер за обратно гориво и освен това са няколко вида в зависимост коя година е колата и кой е производителя на таблото.
В крайна сметка реших да си взема нова сонда от Лада нива и да удължа тръбичката.
Ето как изглеждат ладовите сонди:а ето и оригиналната:

 


Освен това ударих камък и с термостата. От край време имам теч от капачката на термостата право върху дистрибутора. Това предизвикваше прекъсване на запалването.
Намерих време да сменя гарнитурата на термостата, но като развих гайките на капачката изненада - капачката се разпадна на две в ръцете ми. Явно някой я е пренатегнал преди време и се е сцепила. Течът изобщо не е от гарнитурата. Ходих на цветна заварка и предстои да я монтирам идната седмица. И така всичко с тая кола е много измъчено. Почти не останаха непрегледани възли и непипани от мен детайли.
Идната седмица ще сглобя нивомера и термостата. Тази година живот и здраве мисля да я карам активно. Междувременно прашлясва в компанията на по-любимата ми:


Peugeot 205 1.6 GTI '84
Peugeot 205 1.4 Roland Garros '90
BMW E12 528 '78
Opel Rekord C 1.9 Sprint '67
Alfa Romeo 2000 GTV '74
Citroen CX 2500 IE Pallas '83
VW T3 Caravelle 1.9

Днес в 00:43:34
Отговор #93

Неактивен DMC

  • Публикации: 1410
  • Георги Димитров
Две снимки от класик кар излет '22

Peugeot 205 1.6 GTI '84
Peugeot 205 1.4 Roland Garros '90
BMW E12 528 '78
Opel Rekord C 1.9 Sprint '67
Alfa Romeo 2000 GTV '74
Citroen CX 2500 IE Pallas '83
VW T3 Caravelle 1.9