Автор Тема: Trabant 601 1984  (Прочетена 17210 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 05, 2020, 21:40:56
Отговор #10

Неактивен fokke

 • Публикации: 1052
  • fokkerc.com
Тук вече с колата се ходи на излети в троянския балкан

На снимките може да се види, че трабанта в началото е с оригиналните черни номера които ги пазя и сега, а на следващите някакви актуални.

Реално Трабанта е със старата регистрация и ми се иска да го регистрирам наново в КАТ или по-скоро той си има рег. , но трябват нови номера. Нямам идея  каква е процедурата в момента , бях питал във форума преди доста време, но така и не свърших тази работа до момента но , ми се иска тая година да го прекарам за нови номера. Мерна ми се някаква новина в края на 19та че правят промени при регистрациите на колите но така и не разбрах какво е . Та ако някой може с 2-3 думи да каже какво сега в момента трябва да направя за да сложа номера на колата като тя е на майка ми на името , а тя е с регистрация в София както и трабанта .


Януари 06, 2020, 09:27:45
Отговор #11

Неактивен MZ ES

 • Публикации: 336
Номерът на последната снимка актуален ли е за колата? Защото това си е съвременен евро-номер. Просто,ако имаш всички документи на колата трябва да мине ГТП, да й платиш ГО и да си я караш с този номер.

Януари 06, 2020, 09:30:36
Отговор #12

Неактивен m_g

 • Публикации: 1127
 • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Колите с черни номера са служебно дерегистрирани още 2008г, ако не си го спрял от движение преди това.
Ако е дерегистриран, имаш разходи за платформа до София, там посещение на Технотест (280 лв по спомен) и след това каналите на КАТ–София (50 лева ако не си платиш да ти го регистрира човек). Гражданска отговорност, данъци, хубави гуми и работещи светлини и спирачки са задължителни. Освен това имаш много забележки по външния вид и на каналите никак няма да ти се зарадват.
Ако не е дерегистриран (спряли сте го преди 2008 от движение), ще платиш само камионче и нови номера. Препоръчвам да ползваш професионален регистратор, което ще ти качи цената на регистрация със 100-тина лева, но пък няма да висиш по опашки и колата няма да ти я спрат от движение, както би станало, ако я закараш в тоя недобър вид.
Трябва да си направиш добре сметката - доколко ти е мерак и доколко ти се дават 2-3-4000 лева Трабантът да заприлича на нещо и да се занимаваш с регистрация. Със сигурност имаш за правене и по механиката, при положение, че не се кара активно от 15 години.
За 1000 - 1500 лева, Трабанти бол. С повече оглеждане ще намериш по-запазен от този и с регистрация.
Ти не си склонен да дадеш пари за гараж, ще го оставиш пред блока, дали и за колко време ще оцелее? Ще го караш ли активно? Като си сложиш и Волгата и някаква по-нова кола, какви ще са ти разходите на годишна база? Проста аритметика е, направи я преди да почнеш да правиш каквото и да е. Можеш да махнеш Волгата и да вкараш парите в Трабанта - би трябвало да стане без много да додаваш, стига да се намери кой да я вземе.

Януари 06, 2020, 13:05:58
Отговор #13

Неактивен fokke

 • Публикации: 1052
  • fokkerc.com
Трабанта не е спиран от движение , значи е служебно дерегистрирана...
Гараж имам , тя и в момента е на сухо .

Значи щом ми трябват 4000лв. за да я вкарам в пътя явно е за скраб ....

Януари 06, 2020, 14:23:33
Отговор #14

Неактивен m_g

 • Публикации: 1127
 • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Да, в момента е за скрап реално, или за части.
Казвам ти реалните цени, питаш и ти отговарям как става регистрацията с тия черни табели.
Имаш +-1000 лева грубо, за да му платиш гражданска, Технотест, КАТ, 350km пътна помощ. Преглед не знам дали не трябва пак да направиш, вече не си спомням. Последно 2017г. регистрирахме вече дерегистрирана кола. Плюс евентуално прехвърляне на твое име, защото така и така ще сменяш регистрация и се дават пари, най-добре е да си го оправиш.

Технотест, а и КАТ гледат спирачки, светлини и гуми, както и външен вид. Нови акумулатор, нови гуми, джантите на пясък и прахово, е такива елементарни дреболии и си дал една торба пари. Ще хванеш да смениш цилиндърчета и помпа на спирачките, нови накладки, жило на ръчна, маркучета, тръбички...
Колата си е за цялостна боя. Естествено, можеш без да влагаш пари да го позамажеш. Вече с твои хора на канала може и да мине, ама иначе ще ти го пререгистрират и спрат от движение, като ще задържат единия талон. За да стане грамотно, трябва да се разглоби, изкърпи и боядиса.
Понеже и аз имам за*бана кола и си мислих да я пускам. Чесах се по главата, от това ръждата и мизерията не стават по-малко. Купих друга от същия модел и сега си играя по нея, ама е забавно - не е като да строиш кола от нула.


Януари 06, 2020, 17:21:20
Отговор #15

Неактивен fokke

 • Публикации: 1052
  • fokkerc.com
Питах не за цени на регистрация, а за процедурата колата да е с адекватни документи.

Тук в тая тема тръгнах да описвам какво съм правил и подменял по "скрапа" и реално в момента по окачване , мотор спирачна с-ма всчко е подменено и функционира перфектно.
От външния вид на дуропласта трудно може да се направи преценка в какво състояние е колата. Естествено , че ако тръгна да преригистрирам  тая купчина картон външния вид ще е  след боя и с подменени счупени детайли.
Щях да описвам какво съм купил  ново за подмяна като калници , врати и тн .
КОлата дори вече има чистонови седалки и мокет вътре , та не ми се ще да я предавам на шрефдера да я сдъвче

Поздрави

Януари 06, 2020, 21:48:25
Отговор #16

Неактивен MZ ES

 • Публикации: 336
Добре де,нали колата е с нови номера? Поне така се вижда на последната снимка. Първо трябва да се уточни регистрационния й статус и след това да се правят сметки. От друга страна в това хоби колите и моторите най-малко са цифри, особено,ако човек може да си ги позволи. В голяма степе са емоции,спомени,отминали хубави преживявания! А те цена нямат..... и пак,ако можем да си я позволим. ;)

Януари 07, 2020, 09:19:51
Отговор #17

Активен fifo

 • Публикации: 1127
fokke е написал, че колата е със старите номера, така че този въпрос е изяснен. На онази снимка новата табела очевидно не е негова.

Аз мисля, че каквото и да направиш по волгата, трабантът има много по-голяма стойност лично за теб и аз в никакъв случай не бих се колебал, ако е необходимо изобщо да избираш. Какво значение имат тук някакви пари?
we all have wings, but some of us don't know why

Януари 07, 2020, 09:24:51
Отговор #18

Неактивен Методи Кръстанов

 • Публикации: 207
Ех, съизгнанници по стари трошки :) Всичко е написано - трабанта е със старите номера и е дерегистриран служебно през 2006г. Новите явно са сложени от друга кола за някоя и друга нелегална разходка по балкана. Ще направя малка поправка на Момчил - колата е дерегистрирана служебно през 2006г., а не през 2008г. Всички коли са така - от тази ужасна за старите коли година която не обичам точно за това - 2006. Тогава свърши рая за старите коли и повечето поеха за вечните автомобилни полета. По принцип ако талона не е върнат в КАТ от собственика и не е бракуван изрично по желание на собственика, мисля че може и без технотест. Аз така пуснах моя москвич номер 3, ама това беше преди 10 години. Мисля че и сега е така, наредбата не е толкова изменена от тогава. Трябва да се пита в КАТ обаче за по сигурно, те си измислят по нещо ново всеки ден. Но почти съм сигурен, че ако не е бракуван по желание на собственика, трябва само застраховка и колата за сверка без технотест. Иначе трабанта си е много хубав. Много си обичам Момчил, обаче ако го слушах досега не трябваше да съм взел нито един москвич, а пък аз си се отвозих на такива "скрапове" вече 16години. Момчил си обича всичко да му е перфектно. За мен трабанта си е супер, едно освежаване и ще стане пушка. И си заслужава да го направиш, защото в него има спомени, а те са по важни от всичко според мен. Дори да се вземе друга кола, тя няма да е същата и винаги ще я чувстваш чужда, поне при мен е така. Така, че мисля, че не трябват много пари за да се вкара трабанта отново на пътя. Поздрави

Януари 07, 2020, 11:40:36
Отговор #19

Неактивен m_g

 • Публикации: 1127
 • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Преди малко бях в Технотест. 330лв за дерегистрирана лека кола е прегледа. Последно май Дидо минава така през Технотест кола с черни номера. По-преди прекарвахме пък кола без табели, бракувана.
Кола с черни номера си има як първоначален разход.
Оттам - нататък - всичко опира до уиения, време, място и финанси. Ти, Методи, твориш пъклените си дела в къща с двор близо до София. Имаш огромен опит по ремонтите. Имаш и доста либерално отношение към понятия като регистрация, застраховка и прочие досадни задължения. Можеш спокойно да плащаш само на една кола, а останалите 20 да си стоят у вас.
Румен не е механик, живее в блок и като всички нас, блокоживеещите, не може без всичко да му е платено и легално. От тази гледна точка по-скоро не съм оптимист за Трабанта. Да, може да се направи, всичко може на тоя свят. Ама дали си заслужава? Ако смята, че си заслужава, ще трябва да преглътне горчивия хап на няколко похарчени хилядарки и още много мъки по майстори и други вампири. Всичко започва с това да се направи една хубава сметка какво ще вложиш и какво ще получиш.