Току що си купих Трабант

Класически случай , под плевня седял 10тина години на сухо под плевнята , естествено бракуван заради пустите непосилни 10 лева на година данък

)
Взимам го от жена първи собственик, карано е на 20 километрови тигели през годините със средна скорост 40 км

Трабанта е от последните 1988-ма с пружини отзад и електронно , след първия ми оглед бях приятно изненадан от състоянието на проблемните за Трабанта места -роговете под педалите , прагове и гнилочи около и зад задните колела, тук нещата са изненадващо здрави, на практика желязната част на количката е здрава с леки забележки , които при трабанта на майка ми са доста зле, ремонтирани и тн, но и трабанта е обилолил БГ няколко пъти.
Днес отидох до колата с туба бензин , компресор за гумите , които вероятно са заминали и ще трябва да слагам мои , акомулатор и съд за стария бензин .
Подготвих всичко завъртях ключа и макар колата да е паркирана под плевнята на собствен ход не пожела да завърти, дори не изхвърля шалтера, което ме навежда на мисълта , че шалтера е запекъл.
В багажника имаше 5 гнезда на оси и ги чистихме , но така и не запалих колата и другата седмица ще трябва да я тегля с друга кола до къщата ми за да проверя по обстойно, че под тая плевна няма място да се завърти човек.
Та така, за първи път си купих Траби и изглежда поне за мен доста обещаващо, а и ако и с документите го оредя ще мога да си карам освен Волгата и трабант по пътищата

) Жена ми гледа като отровена като я накарам да се качи на Траби

)