Много ви благодаря за коментарите. Изясняват ми се нещата лека полека , като я спретна ще я кача на платформа до КАТ София
Лично аз деля това хоби на няколко подкатегории
1: Коли ,които са реставрирани до музейно състояние , изкарват се няколко пъти в годината по събития или най-много за кратка разходка в слънчево време.
2: Коли , които се реставрират до перфектно състояние и се карат като 3-ра 4-та кола понякога
3: Коли , които се купуват с идеята да се реставрират до прилично състояние, НО нарочно са оставени следите от употреба и годините (някои хора ценят точно това у един ретро автомобил)
4: И коли които почти не се реставрират в общоприетия смисъл , докарват се до къде годно , къде негодно за пътната мрежа състояние и се ползват хем за основна кола , хем за разходка до близки и не толкова близки разстояния.
Всеки един от тия типове реставрации или имане на стара кола носи своето удовлетворение на собственика си , което в крайна сметка е и целта на занятието
Тия 4 подкатегории поне според моите наблюдения за тия 4 години имане на Волга съм възприел . Вероятно има и много нюанси, но като цяло за мен това е общата картинка и човек си избира според мисленето , начина на живот, времето и парите и желанията какво от тия категории ще направи. Това го пиша с уговорката , че нито един от подкатегориите не е подценен.
Момчил е абсолютно прав , че човек ако се хване да реставрира кола от първи или втори тип или я прави като хората или не се хваща на хорото, аз също съм на тоя принцип на действие в останалите ми занятия в живота ми. В този случай обаче има една подробност, аз лесно мога и 2 други трабанта да купя в далеч по завидна форма от фамилния , но аз съм тръгнал да съживявам кола с която ми е минало детството и няма как да я метна в НАДИН и да си купя друг Транбант , защото на мен Трабант не ми трябва като цяло , на мен ми трябва точно тая количка с всичките й очукани неща с драсканото от химикалка по тавана или лепенката на задния пепелник лепната преди 35 години. Тоест тук идеята е не да реставрирам Трабант щото адски ме кефи като кола, а да запазя конкретната кола с всичките й белези от живота който е минала но в адекватно за пътя състояние.
ПО-натам ще пусна и снимки какви съм ги вършил и последните години по тоя картон