Автор Тема: Ретро шоу София 2020 Арена Армеец  (Прочетена 1778 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 03, 2020, 11:17:39
Отговор #20

Неактивен USfan

  • Публикации: 8078
Ами, по-скоро бих казал, че точно тук, за разлика от събранията и подмолните борби около и най-вече в БАК Ретро примерно, няма боричкания, в аспекта на противостоящи си лагери.
Никой тук не се бори за нещо, освен Маргата както винаги и по всяко време, за кинти, и то, това което лично на мен ми е смешно, но константно при него, че го прави винаги чрез променливи постановки, ден за ден с нова идея за още някой и друг стотак, отгоре ако може.  :))

Аз, които хора съм решил, съм ги информирал за тая несериозност, и тия по-големи собственици и колекционери на американки в София поне, са си решили за себе си.

В резултат, селекцията е постна, и Марги тия нощи звъни като луд по вечерите и нощите даже, да убеждава и събира липсващи интересни коли, и най-вече, но не само, американски.
Но, късно е чадо, тежкото решение на подмолната ;) организация, вече е взето.
То не че им трябваше много убеждаване да го шкартират, на фона на известната им отдавна репутация на Маргото.

А за пазенето си абс. прав, ако няма човек назначени пазачи на колите с лични пари платени от собствениците, или сам не си седи даден човек целия уикенд до колите му, дрането на боите, чрез бутане на хора с багажи и други дрънкулки по тях, е значимо.

Напр. на ретропарада в Банкя есента в 2017, така на една толкова обикновена кола като Миатата моята, и на Бенца 300 СЛ Роадстер на колегата Бурян, успяха да ни направят майки с колички, и туристи с раници, по няколко умерени дерюги на кола.

И между другото, да не пускам два поста-
- Честит 3-ти Март и Национален празник днес на всички българи! :)

« Последна редакция: Март 03, 2020, 11:23:02 от USfan »

Март 04, 2020, 11:35:06
Отговор #21

Неактивен m_g

  • Публикации: 980
  • Warszawa 223, ВАЗ 2101, Š120GLS, 2xГАЗ М21, Nysa
Цялата работа звучи миризливо.
Части - кой и какви ще продава? Нали си знаем и кътните зъби по пазарите. Кой каквито боклуци имаше, вече ги продаде. То и затова не върви ежемесечния пазар в София. 10 години се правят пазари и то не остана нищо интересно.
Коли - за какъв гявол човек ще си изкарва колата, да я гледат безпаричните Сульо и Жмульо?! Сульо примерно като даде 10 лева вход, ще иска да пипа и да сяда и ако може, да си гепи някоя емблема или запалка за спомен. Жмульо има раница и дънки с капси. Като се умори, се подпира на най-близката кола да поседне и си оставя раницата на капака. Факт - на новите коли в Експото им се разказва играта за една седмица и то има екипи обучени хора да ги гледат и пазят нон стоп.
Тука щяло да има охрана. Боже опази! По добре да викнат поп да опее колите - ще свърши повече работа от "охраната".
Коли се продават през интернет вече. Идва клиента, гледа, пипа, пробва, ама първо да е ясно, че има интерес и пари.

И вече 100-те мишкарски лева. По-добре е човек да иде и да се наяде, или да ги изпие, или да си смени маслото за тия пари, но хем да правиш събитието на някой, пък и да му плащаш - е няма как да стане. И да ти потрошат олигофрените колата. 3 от 3 възможни гадости.

Като добавим Козлодуй - за мен поне няма никакво колебание къде ми се ходи и твърдо не е в Арена Армеец.

Март 04, 2020, 13:50:01
Отговор #22

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7028
Според мен задължително е на такова събитие колите, които се излагат само за шоуто да са оградени с някакви въженца като в музей и да не се допуска пипането им от публиката. Отделен въпрос е за нашенската култура, че дечицата а и някои от родителите им ганьовци може да прескочат въженцата за да се снимат с експонатите, иначе за к'во са дали 5 лв вход? :))
За тези изложители, които ще продават е нормално да има такса, а и ако искат да има желания ефект самите продавачи е добре да си осигурят през цялото време човек, който да отваря и показва колата на клиентите.
Също така ясно е, че ако искаме в България да имаме ивент подобен на Ветерама все трябва да се започне отнякъде, щом и там има такси за участие и вход... но тъй като у нас ивентът все още не е утвърден и едва ли веднага ще дойдат заможни посетители от цяла Европа както е на Ветерамата, то или трябва първоначално да се намерят спонсори, за да не се товарят излишно изложителите, или изобщо да не се започва такъв мащабен проект без финансова подплата. То времето само ще покаже участта на този проект, който на теория е много примамлив, но изисква правилна подготовка и условия на провеждане, за да има шанс да оцелее и се развие в бъдеще...
Иначе по това време и аз предпочитам да се повозя на реновирания параход Радецки, а ако имам време в петъка след работа все пак бих отделил няколко левчета за вход и на това изложение.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Май 14, 2020, 10:24:21
Отговор #23

Неактивен Yuri

  • Публикации: 255
Остава по-малко от месец до събитието. Има ли информация дали ще се проведе ?

Май 14, 2020, 20:09:27
Отговор #24

Неактивен GT 51

  • Публикации: 1766
Няма да се проведе.
Абе вземи си нещо ретро, и не се занимавай с глупости !