Автор Тема: Историята на Ланча  (Прочетена 4821 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Април 09, 2021, 20:49:54
Отговор #10

Неактивен USfan

  • Публикации: 10623
Част 3 от реставрацията, където се показват новите части по мотора и сглобяването му, както и оглед на понагнилия и калпаво подплатяван в течение на десетилетията, под на тази Фулвия.

« Последна редакция: Април 09, 2021, 21:00:59 от USfan »

Септември 12, 2021, 12:08:22
Отговор #11

Неактивен USfan

  • Публикации: 10623
Аурелия В24 във версиите кабриолет, и по-ранния спидер, е вероятно най-красивата Ланча въобще...


Октомври 25, 2021, 15:26:24
Отговор #12

Неактивен USfan

  • Публикации: 10623
Обобщаващи щрихи по каросерийната реставрация на Загато Фулвия купето на екс-издателя на Октан.


Ноември 28, 2022, 18:10:59
Отговор #13

Неактивен rsk

  • Публикации: 2472
Големи сме итало-ентусиасти, а никой за 10 години не се е сетил да отвори една тема за историята на тази най-технологична от всички италиански фирми едно време, марка...

Вярно никой не се е сетил за подобна тема, но реално самите италианциа забравиха за тази си марка, та ние ли няма да я пропуснем...
Днес обаче има някакво странно раздвижване, най-накрая... Написах "странно", защото последният пост във Фейсбук страницата на марката е от септември 2019-та(!), а в Инстаграм има предимно снимки на неумиращата Yplison. В ЮТюб канала на марката обаче днес е представено обновено лого, загатната е и презентация на нов концептуален автомобил... Да видим какво ще излезе...
Ноември 28, 2022, 21:23:42
Отговор #14

Неактивен USfan

  • Публикации: 10623
Ами ще видим, ама кой знае.

Интересна тема повдигна, а пък днес и по световните медии има още новости за тая Пура Ланча, и за ъпдейтнатото им лого.

Оказва се, че Ланча имали и още главен изпълнителен директор, ах, голям смях, някой си Лука Наполитано.
Ето какво е казал той тия дни при представянето на Пурата нула.

--- „Днес Lancia се преражда с ново лого и ясна дизайнерска визия. Докато чакаме новия Ypsilon, представяме Lancia Pu+Ra Zero, скулптура, триизмерен манифест, който вдъхновява автомобилите, които ще пристигнат между 2024 и 2028 г. Произведение на изкуството, в което миналото и бъдещето са в постоянен контакт , където елегантността е балансирана с радикалния дух на формите».---

https://autodesignmagazine.com/2022/11/lancia-pura-zero-anticipo-di-futuro/

А по примера, по който преди десетилетия Мазерати ползваха изработването и кожата за някои им серии салони на Куатропорте 3 моделите, от реномираната италианска фирма за мебели- Полтрона Фрау, така пък за в бъдеще Ланча ще ползват за интериорите им услугите на една друга итал. мебелна фирма- Касина.

https://www.carscoops.com/2022/11/lancia-reveals-new-logo-and-pura-zero-sculpture-teasing-ev-design-language/

Иначе, още от 2019 година финансовото управление и отчетност на концерна Фиат-Крайслер бе изнесено в САЩ, предполагам и по данъчни причини, така че и там вероятно се вземат важни стратегически решения.

Още пък в началото на 2021 год. акционерите на групите Пежо и Фиат гласуваха да се обединят в една група, подвизаваща се оттогава насам под името- Стелантис.
В тоя си формат това обединение сега е четвъртото по големина в света, след Тойота, Фолксваген, и Рено-Нисан.
Финансовото управление и данъчното регистриране на това ново мегаобединение, също го дискутират по медиите, че се осъществява пак в САЩ.

Но колкото и да е голямо новото сдружение, надали сериозно ще я възкресят Ланча, поне не с мащабна гама различни класове модели.
Може би ще е нещо освен по примера на ГМ и сега регенерирания Хамър, само с отн. скромна като разновидности гама електрически модели.
Но за бързо и мащабно възкресяване, дори и само със със самостоятелна гама електрички, сигурно ще им липсват поне сега пари на Стелантис, предвид, че в края на лятото бяха осъдени да платят 300 млн. долара федерални глоби в САЩ, за заговор за шкартиране на емисионните стандарти там.

https://www.nytimes.com/topic/company/fiat-chrysler-automobiles-nv

https://www.nytimes.com/2021/01/04/business/fiat-chrysler-peugeot-psa-merger.html
« Последна редакция: Ноември 28, 2022, 21:36:09 от USfan »

Ноември 29, 2022, 15:12:44
Отговор #15

Неактивен rsk

  • Публикации: 2472
Аз честно казано мога да си представя Lancia под различни успешни форми и наистина недоумявам, как е възможно да се докарат до това положение... Alfa Romeo успяха да я живнат някак, Maserati също... Наскоро бях за няколко дни северно от Милано и там имаше много Ypsilon, при това предимно от последните, което значи, че хората си ги търсят. Направи ми впечатление и значителният брой от разните модели на Jeep. Ta два - три модела с общи платформи и различи емблеми (FIAT, Alfa Romeo, Jeep, Opel, Peugeot, Citroen) и Lancia е жива... А вместо това те показват концепт на сапунерка без колела...
Но както и да е... За да не е само разтягане на локуми от моя страна, ето линк със снимки от т. нар. "FCA Heritage Hub" - едно от опразнените производствени халета в Мирафиори, което понастоящем е приютило историческите ценности на италианците.

Ноември 10, 2023, 18:33:56
Отговор #16

Неактивен Bogi

  • Публикации: 726
  • Роден в Дупница, тираджия в Америка понастоящем.
    • Bogi Maramski's garage
Случайно попадам на това видео и дизайна на тази Lancia от 1958-ма година нещо ми напомня на Bently Continental
Не е ли ?

много ми харесва !!

немец мръсен, бандит магистрален ...