Момчи, относно джантите не съм съгласен с теб - стремил съм се да запазя оригиналната визия и разцветка, ето такава цветова схема съм избрал:

Изобщо, това е била доста разпространена цветна схема за джантите през 70-те г., като най-популярен пример мога да дам и Ферарито от F1 на Ники Лауда, което също е червено със сребристо-златисти двуцветни джанти.

В по-нови времена и Субару използват златисти джанти за бегачките си.
Относно оригиналния цвят, той е бил чисто бял както на всички останали внесени навремето за нашите клубове. Първият спортен клуб към предприятие, който е използвал колата е бил този на Балканкар - София. На снимката първото моделче отпред с емблемата на Балканкар показва цветовата схема:

За съжаление доскоро не бях наясно с историята на колата преди да бъде регистрирана за пръв оът като "цивилна" в Пазарджик. По-нагоре в темата съм описал тази история накратко, та да не се повтарам. Бояджията ме подведе, след като свали всички пластове боя, че първият вероятно е бил червен, затова използвах една люспичка от тази боя за мостра при избора на цвят. Предполагам обаче почти всички панели по колата са били сменени след тежката катастрофа през таван, затова се стигна до тая заблуда. Човекът в Пазарджик, която я е спасил от скрап е ползвал стари документи от 120L при регистрацията, която явно е била червена и той е запазил същия цвят вероятно за по-лесно регистриране. Честно казано и аз имах да променям твърде много данни в талона при пререгистрацията, та само и промяна на цвета ми лиспваше за капак

Както и да е, вече е "свирено" да остане червена, а и не мен сякаш ми харесва повече в този цвят.
Като стана въпрос за бояджията, в следващата глава на сагата ще разкажа точно тази може би най-съществена и решаваща част от реставрацията.
P.S.
въпрос - такъв ли е клиренсът по книга? изглежда ми прекалено висока, дори и за рали автомобил? иначе е уникална - буквално и преносно!
За клиренса, това е с оригиналните пружини, както купих колата - не съм рязал или подлагал нищо. Не съм сравнявал данни от хомологационния фиш, примерно ако ги има там... но това е идея да сравня от любопитство поне. Засега мисля да си остане така, понеже задните рингове са твърде широки и има опасност дори в този вид гумите да опират във веждите при неравности.