Автомобили > Американски автомобили

Chevrolet Camaro 1967

(1/14) > >>

dakatta:
Здравейте на всички,

Да споделя историята на това Camaro…
Колата бе купена по обява от Marketplace…
Използвах услугите на БГ фирма, чиито услуги ползвам 10+ години за различни части-отначало моторджийски а в последствие и авто. Момчето в NY/NJ играе/купува от търговете, но в конкретния случай се нагърби и с моята закачка, за покупка по обява. Справи се прекрасно: покупката, вътрешната логистика (включае до-оправията на некоректните документи), товарене и транспорт до БГ и най-накрая освобождаване от БГ митница-без забележки.

Покупка Щатите – колата бе в насипното състояние което се вижда от снимките; последният собственик бе започнал реставриране…но се споминал човекът; наследниците продават колата след две-три+ години престояване в този и вид… Свършената към онзи момент работа: подменени дъна, външни панели, таван, врати, капаци отпред и отзад. В цената бяха включени и купените нови части, детайли, хром …
Беше ми офериран и двг 327 small journal – пак в насипно състояние: в кутии и легени – така както си го е представял последният собственик, тук не ме спечелиха  >:( т.е. купих проект, без двигател,  трансмисия, с неизвестна наличност/липси на части. Както казват американците: получаваш това което виждаш на снимките.
Колата имаше заден мост и гуми отзад, но нищо по предното окачване-затова и беше на некакво доли; така тръгна от там-така и пристигна в БГ-в момента на полу-разпад на долито  ;DДокато “кавърдисвахме” покупката на камарото, си бех маркирал един Corvette ’74 след основно потягане на интериор, двигател, окачване; 350 CID, Muncie 21; корвета - изкарали го от сервиза за тест на управление и спирачки-и го “ушили” отзад в ляво. Собственика, подивял… и го беше обявил на цена “отърване” щот не искал го вижда повече… Беше прекрасен донор за моите цели, но го изтървахме за съжаление…покупката на камарото се проточи… Затова се потърси, намери и купи друго…

двигателя: и тази покупка е от по обява от Мarketplace, по снимки....
Двигателя е от Camaro ’67 350 CID, SS, L48; оригинално е бил куплиран с АСК, проверих му кода; ревизиран уж, лъскав… и както може да се очаква със скрити изненади  :-\;  в движение…му изчезна алтернатора, пък му се появи шифтър…. веселба да има  :D; т.е. с две думи-сърчицето си е хем оригинално от годината за колата, хем пък е NOM; скоростната кутия (разчетена по номерата) е M21 от Pontiac '68.

снимки от разтоварването във Варна:


Пристигане Бургас - Пристигна началото на Фев/20, посглоби се предното окачване за да се сложи на гуми; сложи се и едно оборотно кормило и стана годна за бутане напред-назад. Оказа се че имам в излишък носачи отпред, шарнири, биалети...предни врати x2, брони в повече, което обаче не означаваше че нямам сериозни липси...

после, след преглед, оценка състоянието и планировка, колата си изчака реда за влизане при РумбатаБс;
снимките които споделям са от вида в който влезе при Румбата:

a от вида в който излезе от там, аз съм със широка и доволна усмивка, разбираемо защо :)


за тези които се интересуват в детайли - подробни снимки от работата на Румбата-можете да видите в неговата тема.
Следващото предвижване на проекта го очаквам към Авг-Сеп, поради голямото забавяне на чаканите резервни части. Тоя малък ШВ създаде големи ядове за мноо хора навсекъде.
Живи и здрави

Механджията:
изобщо не си поплюваш, става яка колекция! тва е най-готиното камаро от всичките генерации  O0

dakatta:

 :D "на вкус и цвет - друзей нет"  казало кучето и... т.н.   ;)
вярвам да стане Убава каручката, wait & see.

РумбатаБс:
Понеже съм замесен в темата искам да споделя моето мнение ...
Де факто  каросерията е на 90% нова ... бившият собственик (лека му пръст) е свършил много и качествена реставрация с изключение на няколко критични точки които е пропуснал или не е могъл да довърши (поради кончината си).Постарах се пъзелът да бъде подреден по технологично правилния начин.
Вярвам,че този автомобил ще радва собственика си и ретро любителите дълги години.

esteo:
Браво Данчо.
Луд човек си ей- вече съм спокоен ,че не съм сам:)
Успех и с този проект.
Ще стане-имаш хора насреща за всичко.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия