Днес, на 26 Май, стават точно 30 години от първия организиран от БАК Ретро парад на Спасовден, така че си струва да се открие една отделна тема, със снимки и спомени от това знаменателно събитие.
И по-рано, 1-2 пъти в средата на 60-те, както и поне 2 пъти в средата на 70-те, и веднъж в 1989 год, има организирани няколко авто ретропарада около тази църковна дата, но те са били спонтанни събития.
Тогава още не е имало създаден български национален, или какъвто и да е, ретроавтоклуб.
И по този повод, качвам една поредица от интересни снимки от събитието.
Снимките не са мои, аз тогава в 1990 год. бях още в казармата /но пък като дете нашите ме водиха и на двата ретропарада в 1974-75 години, пак на Ал. Невски/, а са правени от моя екс-колега от екс-списанието Автокласика, и мой екс-ководещ от екс-автомобилното ни седмично радиопредаване /да, бяхме в недалечното минало, за едно кратко, но славно време, и радиозвезди

/ в периода 2003-2004 год. по радио Тангра- "Хора, автомобили, мотоциклети", добре познатия на всички тук автоисторик- Иван Колев.
Иван от този Спасов ден от 1990 година, има и доста черно-бели снимки, които е обещал тези дни да публикува и тях.
Понеже той тук много не пише, постне ли ги другаде снимките, като тези напр, ще ги препоствам и тях тук.