Здравейте!
Много, много благодаря за добрите идеи. Определено не ми беше хрумнала идеята за кухините, но адски много ми допадна и ще я приложа.

Разбира се ще подкрепя със снимков материал и ще споделя.

Аз често поръчвам от МХ5 Партс, особено около Блек фрайдей и около тяхни различни празници има доста добри предложения. От там взех генерацията, липсващи или повредени части по екстериора и интериора и тн.

Мисля скоро да се огледам и за пълен комплект тампони за носачите, за да ги обновя и тях и да знам, че ходовата част е готова.
Споделям и още малко развитие по темата. Покрай тази карантина имах някакво време да поработя малко по колата. Като цяло интериорът на колата беше сравнително запазен (от към салон, кори на врати, гюрук и тн), но адски много ме дразнеше напуканото и избеляло табло. Затова реших да демонтирам таблото и да го кожирам. Ясно ми беше, че в домашни условия едва ли ще стане перфектно, но все пак. Закупих еко кожа и лепило и се захванах.
Ето няколко снимки от преди кожирането. Като цяло идеята ми беше да се кожира горната част на таблото, предната му част е с имитация на кожа, а долната - пластмасата беше ок.

Ето няколко снимки от процеса на работа:

Почистих и измих въздуховодите. Дългите канали, които са за обдухване на предното стъкло се наложи да изрежа старата мрежа и я замених с мрежа, за да не влизат боклуци.
Ето и няколко снимки монтирано. За съжаление нямам много хубави снимки, но се добива някаква представа.
Като цяло съм доста доволен от резултата. Надявам се и лепилото да държи и да не се разлепи. Осоебено предвид размер на инвестицията - около 50 лв и 20 часа работа, мисля стана супер. Най-много се зарадвах, че не се появиха допълнителни скърцания, тропания и тн, както и че всяко копче и лампичка работи след интервенцията.
Друго нещо, което адски много ме дразнеше, бяха тенекиените врати. При затваряне се чуваше покъртително тенекиен звук. Затова реших да ги разглобя и изолирам с битумна изолация. Правил съм го преди на една друга кола и резултатът беше много добър.
Изолацията е налепена вътре в цялата врата, както и вън под кората.

Ефектът отново се оказа изключително добър - вратата се затваря без неприятния тенекиен звук, звукът от колоните се подобри значително и като цяло колата стана една идея по-тиха, колкото и да е невъзможно това.

По интериора мисля, че до голяма степен съм готов. Остана волана - оригиналният доста ме дразнеше. Идеята ми за волан е оригинален на Мазда, има един класически вариант на МОМО, но за момента не мога да го намеря в добро състояние. Като моментно решение, реших да пробвам един китайски волан, чисто за да видя как стой и какво е усещането. Това е и една от последните придобивки по колата.

Не съм сигурен, че това ще е воланът, който ще остане, малко е рейсинг, което не е идеята на колата.

Изключително приятно съм изненадан от качеството, макар и с безплатна доставка да стъпи на около 70 лева, но като за моментно решение е ок. Адаптор за волана поръчах от Англия, успях да навържа и клаксона.
За съжаление, временно в момента съм забил с развитието на колата, че има някакъв проблем с тока по фаровете. Проблемът резултира в заден ляв стоп / габарит, че свети постоянно като на спирачка, както и преден ляв мигач/габарит, който мига учестено и не както преди. Лошото е, че определено не разбирам много от тоци, та ми се иска да я закарам на някой, който разбира. Друго, което от доооста време ми прави впечатление, е че по радиото се чува глъхнене - смених радиото с ново, смених всички говорители, инсталация на колони и ток, но не се решава проблемът.
Ще съм благодарен, ако имате идея за добър специалист, че нямам някой, за който се сещам.
Поздрави!