Автор Тема: Реставрацията на автомобил - или как го правят по света и у нас  (Прочетена 40532 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 18, 2012, 16:29:13
Отговор #80

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
Румене, приемам че нямаш аргументи дори за дискусия. Относно спането накриво - звучиш ми в момента точно като Коста с "гнида"та.
Не си позволявай лични нападки, само в твой минус е.

Март 18, 2012, 16:31:58
Отговор #81

Неактивен rumen_spasov

  • Публикации: 1054
 :D  Без коментар

Март 18, 2012, 17:35:30
Отговор #82

Неактивен xpu100

  • Публикации: 56


Исторически погледнато, единствената причина да се премине към самоносещи конструкции е намаляване на теглото - с всички положителни последствия, но за сметка на дълговечност.
  Е тук си във голяма заблуда, не е смешно когато човек не е компетентен в дадена област но е  смешно когато прави такива уверени и "компетентни" изказвания.

Март 18, 2012, 17:48:13
Отговор #83

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
Колега Христо, убедете ме с аргументи че греша. Последните двама са "без коментар", да са ми живи и здрави и двамцата. Единия го предизвиках по повод клеветите му
, другия и той като вас казва "ама ти си заблуден" обаче аргументи НУЛА.
Очаквам креативност, а не "аз съм велик, цар на ръждата, не можеш да ме критикуваш" примерно.

Моля, изложете вашите аргументи. Нека видя вашата компетентност, подкрепете се с тях.

Март 18, 2012, 18:25:57
Отговор #84

Активен Frysco

  • Публикации: 390
Премахването на рамата е изцяло по икономически съображения-по евтино и по бързо производство на един автомобил.Технически става възможно с напредъка в обработката на листовете ламарина в сложни форми чрез изтегляне, пресоване и заваряване.С течение на годините лесно се забелязва колко по сложен става скелета на който и да е лек автомобил.

П.С.Един призив към всички-това са полезни дискусии, не ги убивайте.

Март 18, 2012, 18:34:14
Отговор #85

Неактивен xpu100

  • Публикации: 56
Добре първата ти заблуда
Цитат
...по този начин конструкцията на автомобила е по дълготрайна и неуязвима(с рама)
Цитат
отностно "неуязвимостта" автомобил на рама претърпял сблъсък,преобръщане или каквото и да е ПТП е толкова уязвим колкото и този със самоносеща каросерия, друг е въпроса че автомобил на шаси след такова произшествие се възстановява и напасва по трудно точно заради отделните рама и купе.Втората...
Цитат
исторически погледнато,единствената причина да се премине към самоносещи конструкции е намаляването на теглото с всички положителни последствия,но за сметка на дълговечност
Цитат
не намаляване на тегло а намаляване на центъра на тежестта и обща височина на автомобила пример-Citroen Trakcion Avant т.н. гангстерски ситроен(предполагам чувал си за него)А колкото до това че автомобилите на рама са по устойчиви на корозия ...ами пак си в грешка пример VW Kaffer които е на централна рама.Между впрочем три вида са рамите(шасита) лонжеронна-две надлъжни греди съединени с няколко напречни пример са американските коли,централна-еднотръбна пример за това фаувето,Х-образна -Вартбург.Така че конструкцията шаси или самоносеща няма абсолютно никакво значение за корозиоустойчивостта а по скоро въпрос на производител.П.П пропуснах т.н. полу шаси или под рама т.н. "магаре''и там примерите са много.

Март 18, 2012, 18:54:12
Отговор #86

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
Колега Христо, не си измисляйте. "неуязвима" е дума която не съм и споменавал.
При колизии колата на шаси претърпява по-слаби щети поради по-масивната конструкция на шасито, всеки блъснат от джип го знае от личен опит. Неслучайно полицейските служби на САЩ предпочитат до последно такива модели.
Tracion Avant е пример за автомобил с предно предаване и там намаляването на ЦТ се постига от липсата на тунел за кардана и т.н.
За Кефера изобщо не мисля че  съм в грешка, точно той е пример за лесния ремонт на автомобили с рама. Да, знам че има различни рами, благодаря че го включи в темата :)
Може да добавя и Шкодилаците Октавия от 60-те към "рибената кост" централна рама, там случаят е направо екзотичен с изпълнението на "скрит карданен вал".

Искам да знам как направи извода че рамната конструкция няма отношение към корозиустойчивостта - на база всичко което изписа?
Нима смяташ че една носеща конструкция е по-малко натоварена и ръждясва по-слабо или колкото една при която окачването и агрегатите са отделени към рама?

ПП: ще ти дам един фрапиращ пример - Шеви Корвет с нисък център на тежестта ли е? А самоносеща ли е? Мога да те светна защо е лека - ако имаш нужда.

 

Март 18, 2012, 19:26:58
Отговор #87

Неактивен xpu100

  • Публикации: 56
Колега Джейми извинявам се,наистина не си използвал ''неуязвима'' а ''уязвима'' прегледай си поста.Вартбург и той е с предно предаване и няма тунел за  кардан и той ли е с нисък център на тежестта?

Март 18, 2012, 19:35:32
Отговор #88

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
За ЦТ не питай мен, аз писах че причината за преминаване от рама към монокок е намаляването на теглото.
И не ми отговаряй на въпроса с въпрос, просто си кажи ако не знаеш за Корветката. Не е срамно.

Март 18, 2012, 19:36:33
Отговор #89

Неактивен Teodor

  • Публикации: 1025
Цитат
Х-образна -Вартбург.

Х-образна - Мерцедес 170V  :P :)) Шегата настрана, тоя май се води първият Х.

И шегата още по-настрана, темата започна хубаво, ама дерейлира!