Автор Тема: Реставрацията на автомобил - или как го правят по света и у нас  (Прочетена 40991 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 15, 2012, 11:10:22
Отговор #60

Неактивен Classic Lady

  • Публикации: 14
евала на човека  :) :)  O0

Март 15, 2012, 12:04:35
Отговор #61

Неактивен Teodor

  • Публикации: 1025
Оказва се, че у нас има запазени подобни ветерани в ЖП-то! Поне 2-3 са. Дано да ги запазят, а да не отидат за пирони и арматура!

http://railwaymodeling.com/gallery/displayimage-11-5.html

Март 15, 2012, 15:12:23
Отговор #62

Неактивен batloz

  • Публикации: 13
Оголването е задължително,но не в това е майсторството на колегата който прави тази кола,а в изработката на детайлите.

Март 16, 2012, 21:26:01
Отговор #63

Неактивен rumen_spasov

  • Публикации: 1054
И въпреки всичко няма начин да се въстанови на 100 процента.Корозията се премахва по лицевите панели а в греди колонки и места с двойна и тройна ламарина както и в разни ниши гнездата с корозия си остават и продължават бавно и сигурно да си хрускат метала и това е положението.От момента в който автомобила излезе от завода започва един процес на разграждане на метала както и отслабване на конструкцията при който независимо от старанието връщане назад няма.Може само да бъде забавен процеса до някаква степен която е приемлива впредвид вложените средства и това е.

Март 16, 2012, 22:03:55
Отговор #64

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
Ти Румене се шегуваш. Лично притежавам два леки автомобила на шасита, да обяснявам ли нататък какво може да се върне назад и какво не? За капак се произвеждат всичките им ламарини и до днес, старата е '62 ра.

Март 17, 2012, 08:44:02
Отговор #65

Неактивен Frysco

  • Публикации: 393
Е това пък какво общо има?Румен е прав, корозията си е естествен процес, който стартира при досега на току що излезлата от завода ламарина с кислород.Влагата, солта, са катализатори.Разните защити, почващи от обикновенна боя и отиващи до дебрите на химията са забавители.
БМВ 2002 което възстановява Цецо е добър пример как да се отнасяме със корозия по скритите места.

Март 17, 2012, 12:36:36
Отговор #66

Неактивен rumen_spasov

  • Публикации: 1054
Изобщо не се шегувам jamiemirror .Няма нужда да ми обясняваш кое как е защото прекрасно знам.Просто твърдя,че една кола излезе ли от завода и процеса си тръгва и я разяжда като карцином на дебелото черво.Най добрия вариант е колата  от нова да е попаднала в ръцете на човек който знае как да забави процесите на стареене и да обработи вътрешните повърхности което в пъти ще увеличи живота на автомобила.За съжаление много малко автомобили има с такава съдба.А веднаж тръгнала ръждата може да бъде забавена  само по един начин.Тотална хистероктомия.Това последното не знам дали се пише точно така :D ,но общо взето така стоят нещата.Прави ми впечатление,че много хора наблягат на външните изгнивания по лицевите панели а пренебрегват подмяната на междинните и вътрешни както и на тяхната обработка против корозия преди окончателното им закриване отгоре с друга ламарина което е голяма грешка.Колата отвън изглежда накипрена а конструкцията и изгнила и отслабена и в дупките вози и дрънка като стар и грохнал градски автобус.А тук във форума виждам има колеги които наистина страшно наблягат на тези вътрешни  невидими и неблагодарни но много важни ремонти по купето.За което им свалям шапка.

Март 17, 2012, 18:20:35
Отговор #67

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
Румене, все още не подлагам прекрасните ти знания на тест.
Виждам че не ме четеш - при автомобили на рама няма никакъв проблем с лекуване на тенекета - просто се подменят. При самоносещите е по-сложничко, но мен в момента това не ме засяга.

ПП: всъщност ако знанията ти са ограничени до самоносещи каросерии - това обяснява и възгледите ти за необратимостта на ръждясването. В такъв случай моите извинения :)

Март 17, 2012, 20:26:43
Отговор #68

Неактивен rumen_spasov

  • Публикации: 1054
Не виж сега аз нямам нужда някой да ми тества знанията защото знам колко знам и никога не пиша повече от колкото знам и най малкото имам желание да влизам в конфликти на тема знания. Смятам, че темата по която пишем изисква знания от общ характер така,че не намирам смисъл да изпадаме чак в такива откровения.И носещи и самоносещи и със шасита и без шасита моето момче си гният по един и същи начин и всичко започва от деня в който излязат от завода.Ето за това ти говоря ако искаш да ме разбереш ще го направиш.Нека не превръщаме хубавата тема в банални спорове за неща които ги знаят и малките деца!

Март 17, 2012, 20:34:43
Отговор #69

Неактивен jamiemirror

  • Публикации: 382
"И носещи и самоносещи и със шасита и без шасита моето момче си гният по един и същи начин и всичко започва от деня в който излязат от завода."

След това познание благоговейно ще замълча. Няма място за спорове просто.