Автор Тема: Mercedes 300SE W140  (Прочетена 82881 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 23, 2021, 20:37:23
Отговор #100

Неактивен РумбатаБс

• Публикации: 3698
Последната снимка ми прилича на подготовка за супа от агнешки чревца със сушени подправки  :))
retrobs.com

Март 25, 2021, 19:09:02
Отговор #101

Неактивен fokke

• Публикации: 1064
    • fokkerc.com
Мислех, че само големите мотори са засегнати от тоя ПРОБЛЕМ ама явно не е така  :(

Всички мотори на W140 както и всички мотори на фейслифтовите 124 са с такива инсталации , че продължават да ги слагат и на 210 .......

Този сайт на Калоян който си ми пуснал го знам , с момчето от Несебар говорих преди време и го питах при реставрация на инсталацията ми какви букси ще ползва , защото реално там е проблема, иначе кабели и аз мога да си купя. Той ми обясни че трябва да си взема още една инсталация на старо и от две да направи една ........... Това не ме устрои при цена за негов труд около 300 кинта , отделно още една инсталация Х пари отиваме на поне 400 лева без сваляне и слагане , тук в София питах сервиз който работят  Мерцедес, за сваляне , оправяне на иснталация и слагане 3 дена 450 лева. Реалната сметка обаче е , че при тия два вариянта на майстор , получавам инсталация със стари букси и сменени кабели , което за мен за цена от около 500 лева не ме устройва......
Решението беше сам да си наредя кабелите, което  е елементарно и струват 50 кинта с кбели за 3 инсталации  , и да си поръчам нужните букси НОВИ от Германия за 90 лева . свалянето на инсталацията при В140 е за около 10 минути  с една ръка........
Та така с тия сайтове :)

Март 25, 2021, 19:20:40
Отговор #102

Неактивен kaci

• Публикации: 985
Сайта го посочих по скоро като пример за това, че явно проблем с инсталациите съществува и понеже миналата седмица приятел бра ядове с инсталацията в коша, сайта ми беше под ръка.
Аз съм карал няколко години различни W140 като служебни, но с 8 и 12 цилиндрови мотори и проблеми от такова естество не съм срещал.
Истината е, че тая марка не е за сиромаси  O0 пък кой както иска да си го тълкува  :)

Март 25, 2021, 19:59:47
Отговор #103

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Тук въпроса не опира до сиромашия, а до това че в БГ няма къде да се даде инсталация и да получиш  такава с нови букси и кабели ........ Това е истината , а това че потдръжката е скъпа е ясно , никой не си е правил илюзии че ще е с трици маймуни.
Mного ми е странно като някой почне да обяснява  колко скъпа е потдръжката на S класа...... Аз възстановявам едновремено две коли без да правя компромиси с качество на детайли и ми е ясно колко е за сиромаси тоя модел.
Аз се хванах да си правя сам това нещо с идеята че ще го направя  с качествени материали , както и става до момента. В момента съм направил половината инсталация , всички букси за инжекторите са ми чисто нови, буксите за датчиците също, така ще е и с втория сноп  който обслужва кутията  дросел и тн.

Това че не е отчитал проблем докато си карал 140ките не значи че не го е имало, при мен колата работеше нормално, НО когато се пусне диагностика  се показват един куп грешки , които трябва да се отстранят като проблем и след това да се трият като такива.
Проблем може да показва  в автомата при проблем в инсталацията , в разни странични неща , да не говорим предпоставката за пожар особено при проблем в инсталацията на алтернатора.

Реално   DELPHI предлагаха рециклирани инсталации за М104 , но като коменторах с продавача , се оказва че са рецилкирани също частично .....

« Последна редакция: Март 25, 2021, 20:16:44 от fokke »

Март 30, 2021, 19:13:18
Отговор #104

Неактивен 323bg

• Публикации: 437
Чудесно,,,, имам стопове и лсмсрини

Април 03, 2021, 15:18:39
Отговор #105

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Готов съм с инсталацията на мотора , сега и ако запали колата ще черпя :)))

Ето малко кадри от процеса :

« Последна редакция: Април 03, 2021, 15:21:45 от fokke »

Април 03, 2021, 17:27:42
Отговор #106

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Всичко е по местата си и колата запали :) Вече мога да кажа , че имам чисто нова инсталация за М104

Април 04, 2021, 21:49:50
Отговор #107

Неактивен kolar_ski65

• Публикации: 16
Браво! Ако кажеш, ще ти оства време и за самолети...признавам те! ;D

Април 05, 2021, 12:13:28
Отговор #108

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Браво! Ако кажеш, ще ти оства време и за самолети...признавам те! ;D

Вероятно се познаваме по самолетна линия , нямам идея? Да , съчетавам ги нещата особено като се има предвид че самолетите са ми  основния бизнес. Да не би да си авиомоделист ?

Април 06, 2021, 09:06:59
Отговор #109

Неактивен m_g

• Публикации: 1121
  • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Браво, Румене, отлична работа! Дано никога повече не ти се налага да правиш токове по твоите коли.
Идеята ти за ремаркето обаче ми идва малко странна и ще си позволя да се обадя. S-класата не ми се връзва с какъвто и да е теглич, това е кола за возене на много заможни хора, не работен кон. Иначе съм сигурен, че ще го направиш идеално. Пожелавам и една кола от 50-те за влекач.