Автор Тема: Mercedes 300SE W140  (Прочетена 82007 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 06, 2022, 22:37:28
Отговор #200

Неактивен fokke

• Публикации: 1064
    • fokkerc.com
Изтеглих един много полезен дигитален ремонтен каталог за модела от benz world. Попадал ли си на оригинален комплект верига ?

И аз дръпнах някакъв руски каталог за В140  но не можах да го подкарам , явно е бъгав......

Верига оригинална не намерих , имаше на Ина , за това и взехме от нея ........... Купихме пълния комплект който бе под всякаква критика, верига ИНА  , плъзгачи от някаква друга фирма със съществени разлики от оригинала и не ги ползвах.  Вероятно за  М119  може и да има повече чарколяк оригинален, макар че и М104 е популярен мотор също  ......

Януари 07, 2022, 07:14:07
Отговор #201

Неактивен rosen sn

• Публикации: 452
За М117,  и М119 съм намирал в щатски сайтове почти всичко,  и в повечето случаи на разпродажба, на цена в пъти по ниска от тукашните цени на Елит кар, които от друга страна дават по добри цени от Силвър стар за оригинални части
 www.autohausaz.com - тук намирах най добрите оферти

Януари 08, 2022, 18:17:36
Отговор #202

Неактивен batko

• Публикации: 95
тука е мястото да вметна нещо, много е лесно да се обяснява как и кое трябва да се смени, ама предполагам, че колегата е като мен иска кола на пътя утре, частите не идват лесно до България и ние не сме заможни хора, прави се каквото може автомобила да е на е пътя и се записва какво трябва за следващия ремонт
2002 Chevrolet Tahoe
1977 Honda CB 125T
1969 Moto Morini

Януари 08, 2022, 18:44:53
Отговор #203

Неактивен Frysco

• Публикации: 446
Абсолютно, ако има кола която трябва да се движи, то това е 140.
А за да допълня батко, то си има и едни показатели по които се определя кое е за ремонт, кое не е... да се сменят части за спорта, щото двигателя бил на масата е безразсъдно.Особенно на тази марка и това поколение автомобили.

Януари 08, 2022, 20:05:04
Отговор #204

Неактивен didotooo

• Публикации: 2858
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Абсолютно, ако има кола която трябва да се движи, то това е 140.
А за да допълня батко, то си има и едни показатели по които се определя кое е за ремонт, кое не е... да се сменят части за спорта, щото двигателя бил на масата е безразсъдно.Особенно на тази марка и това поколение автомобили.

Безрасъдно да смениш сегменти на 30г автомобил и да замериш информативно цилиндри ? Ти и батко ти ходихте и мерихте ли ? Явно ви кефи да отваряте по 5 пъти един мотор докато не му изпонакъсате и разтеглите болтовете , понеже сигурно и за тях е безрасъдно да смените. Хайде стига с тия нелепи подмятания . Така е преценил , така е направил . Всеки си изказа мнението , нека приключим тази дискусия и не цапаме темата .

Януари 09, 2022, 00:31:29
Отговор #205

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Като цяло всички са прави. Като ще се разглобява един мотор , то е хубаво да се смени каквото е нужно. Ние така и направихме и в момента мотора мърка:)
При проверка на маслото на 2к километра не е мръднало от последния показател който е 2мм  от макса на който го наляхме в началото, тоест всичко си е точно с бутала и сегменти ако да са на 30 год. Впрочем  главата е отваряна , а и картера също в НСО , което може да значи и че може да са подменяни.Няма как да знам освен ако един много готин пич с който се запознах във форума не съдейства  да открием  инфо в гаража на НСО за тази кола :)))  Няма да ги пипам докато не почне да пие по кило на 1000км ......

Поздрави на всички и успешна година и много  хубави моменти с любимите возила

Януари 09, 2022, 16:53:46
Отговор #206

Неактивен didotooo

• Публикации: 2858
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Ще е готино да научим и ти и ние повече за нея от НСО  >:D Интересно на каква служба е била там и дали от нова е при тях.

пп. Извинявам се за предния ми пост , ако съм бил малко прекален в изказването . Засечи я на 10 000 км пробег примерно , ако е в рамките на допустимото може и никога да не ти се наложи да я отваряш повече , здравичък мотор си е . В НСО си имат техен сервиз или ползват външен ? Интересно ще е да се намерят хора , които са облужвали и ремонтирали автопарка там и да разкажат повечко .

Януари 10, 2022, 13:49:05
Отговор #207

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Здравей Дидо ,  колата е произведена за Франция и има инфо в Силвърстар до 2002ра . След това  НСО я купуват и ремонтите  са правени в техния гараж до последно. Има доста сменяни неща и по окачването, защото седят лепенки  по детайлите.

Януари 11, 2022, 12:02:02
Отговор #208

Неактивен Frysco

• Публикации: 446
Приемам извинението, вероятно не сте ме разбрали правилно.

Януари 13, 2022, 00:05:47
Отговор #209

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Дойде времето да сменя и маслото на Шпер дифа. По препоръки на майстора ми Яни , на който се доверявам на 120 % , с годините шпер дифeренциал  при сработване пълни маслото  с фракция от съединителите  и маслото става като абразив допълнително. Маслото е задължително да се смени , а вероятно не е пипано от доста години , ако въобще е сменяно някога.
Речено сторено, закарах колата и източихме  станалото на катран масло и го сменихме с литър и половина Castrol Transmax Limited slip 75 - 140