Автор Тема: Mercedes 300SE W140  (Прочетена 84928 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Февруари 08, 2022, 19:29:27
Отговор #210

Неактивен fokke

• Публикации: 1070
    • fokkerc.com
След ремонта на мотора,  на 1-во януари по традиция ходим до Беклемето до самия паметник горе ако е отворен прохода и ако сме в региона по Нова година. Та качвайки се нагоре , специално гледах стрелката на темп. на водата  и забелязах че държи по-висока темп. Оказа се че вероятно  Виското е заминало след 30 години работа, та дойде и неговото време са смяна с такова на Febi...

Март 03, 2022, 23:58:40
Отговор #211

Неактивен fokke

• fokkerc.com
И така приятели , поради факта, че  скоростната кутия на моя мечок е 5 степенен автомат , който е леко бъгав като цяло поради петата която е електронна, а другите са механични. Та винаги седя на тръни  да не му стане нещо че  правенето на тая кутия ще е голям филм предвид , че ако изгори соленоида проблемите са два, че го няма , и че е ако го има е 2100 лева . На следващия автомат който е пак 5 степени но вече на на следващия модел кутии соленоида е същия като устройство, но не езаменим поради размерни различни и цената му вече е 30 евро .......

Та предвид че моя автомат е на милиони километри и макар да работи супер коректно  все ми е в главата , та рекох да си потърся друг  такъв, който да реставрирам да сменя всички вакууми и вътрешни дискове, гарнитури и всичко , което се сменя и да го имам в резерва.

От много време се оглеждам за същия автомат 722.509  но са адски кът, няма и няма. Изпуснах един който ми го взеха под носа  и се зарекох следващия ми попаднал да го взема.
Днес ми докараха същата кутия от Враца 722.509  от W210  , като цяло купувам котка в чувал , защото нито е ясно работи ли  нито колко е карана, но поне имам заветната автоматична кутия  и предстои  реставрация  и смяна на всички елементи:)

Супер доволен съм и сега ще карам колата си по-спокойно :)

Април 17, 2022, 17:32:27
Отговор #212

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Здравейте хора
Имам проблем от около година с колата но сега се засили и адски ме дразни , а и не е добре да се кара така. Та проблема е  , че при спиране особено от голяма скорост  при натискане на педала на спирачката  се появява  тремор във волана и педала което говори за криви дискове.

Кривенето на дисковете е оправдано в случая от това че колата е над 2 тона , а дисковете са ми нови Brembo , но вероятно  още при смяната са изметнали при рязко нагряване както обикновено става.

Дайте идея как може и дали въобще може да се изправят или отивам на поредните нови ?

Април 17, 2022, 18:34:59
Отговор #213

Неактивен didotooo

• Публикации: 2868
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Можеш да ги изправиш на Pro Cut машина , другият вариант е разбира се нови . Но хубаво е като сложиш новите дискове следващият път да измериш дали има бой - т.е. крива главина или нещо друго по окачването . Брембото не е нищо особено и не се очудвам проблема да е в тях , а всичко останало да е наред по окачването .

Април 17, 2022, 20:28:46
Отговор #214

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Можеш да ги изправиш на Pro Cut машина , другият вариант е разбира се нови . Но хубаво е като сложиш новите дискове следващият път да измериш дали има бой - т.е. крива главина или нещо друго по окачването . Брембото не е нищо особено и не се очудвам проблема да е в тях , а всичко останало да е наред по окачването .

Окачването е топ . никъде не мърда нищо не  тегли на никъде , просто скапаните дискове ........

Април 19, 2022, 05:52:30
Отговор #215

Неактивен 75 turbodelta

• Публикации: 250
Брембо в последните 10 години е пълен боклук , с изключение на заводски монтираните в по бързите коли спирачки, според мен заложи на друга марка , може би ATE или Zimmerman , поне тук където живея и работя аз са със доста добро качество  8))
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Април 19, 2022, 14:57:21
Отговор #216

Неактивен Механджията

• Публикации: 1647
  • 1995 X300 Sovereign
на ягуара беше така - нови хубави дискове, задължително перфектно почистена главина с шкурка там, където ляга диска - спирал съм екстремно от 220, и безброй други скачания с двата крака на контрата - нямаше ядове до последно

Април 19, 2022, 19:09:00
Отговор #217

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Благодаря ви за коментарите !

Да вероятно ще отида на нови и както казваш ще почистя главините  за да легнат хубаво!

Април 28, 2022, 09:55:52
Отговор #218

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Здравейте
Продължава работата по по колата , смених  маслото на 2к километра защото при смяна на лагери и ред други детайли по мотора .
Смених термостата , защото ми вдигаше температура около 100градуса при скорост на магистрала от около 120 кмч , сменихме радиатора на климатика с нов , дехидрататор също , и всички гумени уплътнения по климатика

Юни 13, 2022, 21:15:34
Отговор #219

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Здравейте, днес ми изгоря приборното табло:(
Днес по време на движение всички светлини по таблото и стрелки започнаха да мигат и шават , подмириса на бакелит . Спрях , откачих и извадих приборното  и сега нямам кола. Някой идея  дали има оправяне или да търся по моргите?