И така приятели , поради факта, че скоростната кутия на моя мечок е 5 степенен автомат , който е леко бъгав като цяло поради петата която е електронна, а другите са механични. Та винаги седя на тръни да не му стане нещо че правенето на тая кутия ще е голям филм предвид , че ако изгори соленоида проблемите са два, че го няма , и че е ако го има е 2100 лева . На следващия автомат който е пак 5 степени но вече на на следващия модел кутии соленоида е същия като устройство, но не езаменим поради размерни различни и цената му вече е 30 евро .......
Та предвид че моя автомат е на милиони километри и макар да работи супер коректно все ми е в главата , та рекох да си потърся друг такъв, който да реставрирам да сменя всички вакууми и вътрешни дискове, гарнитури и всичко , което се сменя и да го имам в резерва.
От много време се оглеждам за същия автомат 722.509 но са адски кът, няма и няма. Изпуснах един който ми го взеха под носа и се зарекох следващия ми попаднал да го взема.
Днес ми докараха същата кутия от Враца 722.509 от W210 , като цяло купувам котка в чувал , защото нито е ясно работи ли нито колко е карана, но поне имам заветната автоматична кутия и предстои реставрация и смяна на всички елементи:)
Супер доволен съм и сега ще карам колата си по-спокойно