Възможно е проблемите всъщност да са в т.нар. "Реле перегрузки"... пиша го на руски, защото не знам на български как се води това нещо, от клипове на руснаци разбрах за съществуването му. Това е едно високоамперово реле, което преразпределя напреженията из колата, по различните линии, най-грубо казано. Сега, не знам дали W140 има такова реле, възможно да е по друг начин направено, но 124 и очиларките го имат. Проблема му е че се пропуква калая на платката на това реле и то започва да работи некоректно, съответно се появяват хаотично едни необясними на пръв поглед проблеми и проблемчета. При мене например ми угасваше оборотомера в движение и климатика лятото, а също и парното зимата просто спираха да работят, тоест вентилатора върти но не духа нито топло, нито студено. По това което съм чел из форумите, това е само един вид от сума ти симпоми които може да се проявят. Моята е дизел и има по-малко неща по двигателя които работят с ток, но при бензиновите стават страхотии.
Релето е с алуминиев корпус и отгоре си има гнездо за бушон или два бушона, с прозрачно капаче. Корпуса му е валцован за основата, с търпение и права отвертка се развалцова и така се достъпва платката му. Презапоява се и се връща обратно на мястото му и ако всичко се е оправило, може да се херметизира после с каквото има налично. Освен че ми се оправиха проблемите с оборотомера и климатика/парното, колата започна да работи много по стабилно, да повървява малко повече и да сменя предавките по-меко. Обяснявам си го с това, че вакуумните линии си имат електрически клапани за управление и като съм им стабилизирал напреженията, са заработили както трябва.