Започнах операция "смяна на волан"
Вчера получих волан от фйсловтова кола , волана не е в добро състояние , лака на кожата е заминал, но самия ринг на волана е запазил формата си за разлика от моя оригиналния , на който явно някой се е опражнявал с претапициране върху старата кожа и е станало манджа с грозде. След като купих колата човека продал ми я ми обясни , че е свалил две кожени облицовки от волана и формата на самата гума дори е деформирана от предните форми. Тоест волана е щета и не става , а и адски ама адски ме дразни в това си състояние, на всичко отгоре и ербега е прокъсан и единия му край седи по -нагоре и ме влудява. Та мерака ми за смяна е голям.
Вчера получих волан от фейсова кола , измих го на чешмата с идеята че ще се претапицира кожата така или иначе , такава кал падне , че не е за вярване .
Днес свалих оригиналния и леко ударих на камък с това че оригинално моя волан при шлиците има шайба за предаване на тоците за ербега и клаксона, но нямах представа как се сваля. Оказа се свалянето му е от към ербега с 4 болтчета , и е различен като вид от фейслифтовия , явно при фейса са правили някакви подобрения , нямам идея там как е
Следва смяна на карантията от оригиналния на новия и поставяне, което ще е утре че много рано се стъмва