Автор Тема: Ретропарад Кюстендил- 19 Септември 2020  (Прочетена 1577 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември 20, 2020, 13:13:03
Отговор #10

Неактивен kaci

  • Публикации: 780
.........А за качество на снимането, по късно очакайте материала от колегата Къци......

Надявам се, че сега хората не са останали с големия очаквания за снимки от моя милост защото както заявих след парада в Перник - вече рядко ще снимам!
Посетих Кюстендил само заради моторите, но все пак има три автомобилни кадъра  8)) 8)) 8))


Септември 21, 2020, 13:26:00
Отговор #11

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7168
Къци, благодаря че съм един от тримата избранници 8))... то всъщост не знам дали имаше други участници в парада от фрума. Само що не се обади да пием по бира, че не те мернах докато разглеждах после колите и моторите. И да, моторетките наистина бяха много готини, Кюстендил си е град на рокери, аз моя последен мотор оттам си го докрах навремето :)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Септември 21, 2020, 14:54:23
Отговор #12

Неактивен USfan

  • Публикации: 9431
E как, забравяш колегите Бурян и жена му, с червения 300 СЛ, и чичо ти Стенли със сивия Сааб 900.
Абе, хем дойде на нашата маса в ресторанта на Хисарлъка, да се видим.
Съвсем слаба памет, така за 2 дена всичко ти изветрява...  :))


Септември 21, 2020, 17:13:31
Отговор #13

Неактивен USfan

  • Публикации: 9431
И няколко снимки от колегата Бурян плюс няколко Фейсбук ракурси от Понтиака Гранд При, дето ентусиасти от автогрупите там, са ни снимали по пътя до парада.
Хванали са Понтито на тъмно в кадър и вечерта по-късно в София, където ние групичката от изпусналите авантата от уж подарения банкет )) , се принудихме да си утешим мъката с разни фини и не много пречещи на карането коктейли  :)) , в модното напоследък заведение- Ларгото, намиращо се в бившия ЦУМ.

А червения предлифтов Голф 1 кабрио, бе бивша собственост на бившия председател на БАК, нашия колега Владо Топалов, а сега е в председателя на техн. комисия на Ретроклуба.
Септември 21, 2020, 17:23:16
Отговор #14

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7168
E как, забравяш колегите Бурян и жена му, с червения 300 СЛ, и чичо ти Стенли със сивия Сааб 900.
Абе, хем дойде на нашата маса в ресторанта на Хисарлъка, да се видим.
Съвсем слаба памет, така за 2 дена всичко ти изветрява...  :))

Аз Бурян и Стенли не ги броя за съфорумци, понеже не ги виждам да пишат тука... или може би пишат в теми, които не следя. Какви са им никовете? Броя Понтиака, защото ти се возеше в него, а също и Елкаминото на Иво. Между другото Понтито много ми хареса, понеже много лесно може да се върне към пълен оригинал и вероятно само щото не се бяхте записали предварително, затова не получи отличие.
Между другото ти пропусна много като не дойде в хотела и на вечерята, както направи Бурян със семейството си... ама като се видим ще ти обясня защо ;)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Септември 21, 2020, 18:55:19
Отговор #15

Неактивен USfan

  • Публикации: 9431
Лека корекция, Бурян на вечерята дойде, но не и в хотела, намерил си друг хотел да спи вечерта, след като не му дадоха фрий стая, че уж не бил от по-ранно записалите се.
А па за награждаването, моля ти се. ))

Какво значение има кой се е записал предварително за участие в парада, и кой идва спонтанно.
Понтиака имаше надлежно описана регистрационна форма, там с данни на колата, собственика, и тел. за връзка, ако специално към момента на огледите, на някой от комисията му е трябвало допълн. инфо.

Разбира се, ако реакцията на публиката е поне малък критерий, в течение на всичките 2-3 часа парад, Гранд Прито почти нямаше и свободна секунда, не минута, без някой/някои до него да не беше застанал, та да се снимат на фона му, или да му гледат интериора.
Реално почти всичките 3 часа затова, буквално не можех да отворя колата да си взема вода или друго, толкоз постоянно беше заобиколен от хора.
Снимането му на него спрямо снимането на всички останали други коли, бе сигурно 1 към 10 съотношение, ако не чак 1 към 100.
Би било интересно, при коя точно друга кола например, отиде наградата на публиката, ако въобще е имало учредена такава награда де.

По-принцип, както се знае и би било очакваемо, но и отдавна при нашите паради не се практикува /което е наистина тъжна назадничава балканска практика/, е редно да се наградят най-интересните и от историческа гледна точка- редки и правилно възстановени коли, а не тия дето са на някой, дето повече време е изкарвал с мохабети преди с управата на клуба, или които коли и представилите ги са протежирани пред местните клубове, както в случая, от дошлите членове на управата на БАК.
Има разбира се, ретропаради, където се държи на обективността, каквито са парадите в Силистра и Бургас например, а и другаде, разбира се.

Иначе си прав, на конкретния Понтиак няма какво особено да му се връща в ориг. вид, с изкл. най-вече на махането на негро-джантите.
Разбира се, пазят се с колата нейните оригинални железни 14-ки джанти, заедно с хром-ринговете и централните тасчета, и стандартните им 175 мм-14 цола гуми.
Аз съм го карал още като дойде от САЩ преди години, с тия му фабрични 14-ки джанти.
Но, с толкоз тесни и високи гуми като оригиналните, наистина се хлъзгаше във всеки завой още с предницата, и люляше като всеки кораб на вълнение.
Така че с тия големите джанти, ако и на мен да не ми харесват, една идея има по-активно пътно поведение, особено по стария път през завоите на Осоговската планина.

И понеже само и единствено това му е неоригиналния елемент отвън /пиша отвън, понеже вътре в купето, освен блутут-радиото, има и ниско долу и конзола с уреди за температура на масло и водата, която определено му е нужна, предвид на термичната натовареност на големия му блок, и липсата на стандартни такива уреди по таблото/, да вметна, че получилия Голямата награда- Бест оф Шоу, и т.н, местен на КН-номера 1966-модел тъмнозелен Бенц в108 250 еС конска глава, бе и той с присадени лети така нар. тип-барок Фухс джанти, макар и не толкова фрапиращо неоригинални на вид, като тези на Гранд При-то.

Тия времево неоригинални към този Бенц конска глава джанти Фухс, неизлезли в периода на производство на ранната Хох-кюлер версия, са слагани по принцип чак на по-късните в116 и в123 модели.
И разбира се, както е и българската леко пейзанска ретротрадиция, му бяха и присадени широки бели рингове, с каквито никой Бенц в средата на 60-те години и оттогава насам, не е излизал от завода, дори не и Ве100 600, дори не и тия, предназначени за амер. пазар.
Та толкоз за оригиналността.

Не беше и само Понтиака ощетен, имаше и още разни други такива оригинални, перфектни, и редки в техния им абс. фабричен вид коли, които публиката доста ги забеляза, но журито- не.
Например една бежова ранна Лада 2103 беше абс. стерилно запазена, пък не помня да я отбелязаха с награда или поне плакет.
А и на Стенли например за Сааба му 900 турбо, който е от 1-вия лифт на 1 Ген 900, и с рядката вече не само у нас 5-врати фастбек каросерия, и който е козметично реставриран в абс. заводски вид, също не му дадоха даже и плакетче.

Всичкото това е ясно, ама какво интересно в ретроотношение, сме изпуснали недошлите на вечерта.  :)

А за който не е дошъл на парада да види и чуе това оборудвано с голям блок, но по американските представи- размер Интермедиейт персонално луксозно купе, ето тук две кратки филмчета.« Последна редакция: Септември 21, 2020, 19:41:01 от USfan »