Ако трябва (а то ще трябва) нещо да се финансира, един въпрос, който почти никой не зачекна, пиши.
С риск да се повторя, аз съм го зачекнал. Може би вече е малко късно за такава схема, но преди е практикувана и работеща - представя се проекта, хората си дават заявки кой колко бройки ще поръча до някакъв краен срок при някаква приблизителна отиентировъчна цена, пуска се запитване за точната цена в печатницата във основа на общия брой и всеки си плаща бройките в аванс лично или по банков път, ако е от по-далеч. Събраните пари се дават в печатницата при получаване на тиража и после поръчаните се раздават/разпращат на хората. Предполагам, че до Коледа печатниците ще са много заети, но нищо не пречи да се отпечата и раздаде и в първите седмици на годината.
И за другото съм съгласен с Фифо - от опит знам, че при много баби баячки и съветнички нещата обикновено забуксуват, затова примерно в Шкода клуб се отказаха от обсъждането на дизайнерски проекти - всеки изпраща хубави снимки на колата си, а екипът избира кои да влязат и прави дизайна по свое усмотрение.
Мисля поне по отношение на дизайна нещата дотук се избистриха доста, та ако Къци има идея къде да печата нека поиска оферта за ориентировъчна цена и срокове за различни тиражи, примерно 50, 80 и 100 бр. Могат да се направят и 2 варианта с еднакъв дизайн - примерно половината да са със снимки на форумни коли, а другата с коли от музеите. Това не би се отразило на общата цена, понеже при малки тиражи се печата на дигитална машина, т.е. принтер. Тук може всеки да заяви предваритвлно кой вариант предпочита, за да се предвидят съответно поръчаните бройки.
Аз все пак съм за форумните коли, даже бих си поръчал по един и от двата вида, стига цената да е приемлива.
п.с. Къци, извинявай че само давам акъл и те товаря със задачи, но доколкото знам за момента си доста свободен, пък и предложението ми за съдействие е в сила. Само за отпечатването не се ангажирам, понеже вече си изгърмях патроните и се изпокарахме с евтината печатница заради екстремно кратките срокове, които им дадохме за материалите на ретро рали Сердика.