Супер, щом говореното е безплатно, а може и мисленето, хаха, аз помъдрувах, и вижте какви творчески идеи ми дойдоха за предварително подсигуряване на финансирането на календара, от една страна, а и с допълнително подсигуряване на купуване на бройки, от друга.
Та, предлагам, предвид на разумността на предложенията от страна на Опел-БМВ клъстера- Северна България
/а сигурно и други колеги смятат така, че трябва да има задължително и Форумни коли в календара/, следното-
И така, който фен иска снимка на негова кола да да му бъде избрана за страница на даден месец, да си плати за кефа.
Примерно по 20 лв, за месечната снимка, и да потвърди купуване освен това, на поне 2 броя календари.
При примерна цена от да кажем 5 лева на календара, плюс 20 лв. за правото да те изтипосат на месечна снимка, това прави 30 лв. на месечна страница твърди приходи, дето да отидат за плащане на печатането.
Та, продадени 12 броя месечни страници по 30 лв, е общо е 360 лева.
Тия пари, или поне по-значимата част от тях, се дават на някоя скорошна среща на живущите в София, на Къци предварително.
Които 360 лв, предполагам, ще стигнат за базови разноски за печатането на 100 броя календари.
От тия 100 броя печатани календари, нали 24 броя заделяме за предплатилите си славата собственици на месечните хубавци.
Следователно остават още 70 и няколко броя календари да се продават.
70 броя по 5 лева, са още 350 лв, дължими на Къци, или който там ще се занимава с печатането и организацията.
И, воала, хем сметките излизат, ще има Форумни коли, и всеки който си е платил месечно място, ще е доволен.
Сега, чак толкова прибързване и да се казва, че няма време за подобен избор и желание за публикации, не е реално така.
Чакали сме тука чак до м. Декември да се сетим за календар, все и може да изчакаме и до Януари за разпространението.
По тая система с платените публикации, аз например си заплювам срещу тия 30 лева, постване на моя кола в Март месец страницата, защото тогава съм роден.
Нямам и претенции коя от колите ми би избрал Къци.
Айде няма да е Миатата, да не нададат пак вой уж хард-кор Винтидж феновете.
А от останалите ми примерно 9-10 коли, дето да са с хубави бои и външен вид, ще напратя снимки на всички тях, все едно от какви народности са- шведки, американки, германки, Къци да си избере най-подходящата снимка за моя месец.
И така, какво ще кажете за тая система, и на шега, и на сериозно.
Хем има така съфинсиране, хем ще има Форумни коли, хем няма да има недоволни коя кола е останала навън, понеже избора ще бъде само през призмата на месечния абонамент.
Хитро, а...