Разбира се, че си прав, че заводската цветова комбинация вън-вътре трябва да се запази, най-малко от гледна точка на стойността на колата при бъдещото и все някога продаване.
Така като гледам, ще стане тази конска глава хубава кола след реставрацията, и съответно скъпа.
И когато все някога се запродава, разбира се, че ще привлече платежоспособни клиенти Бенц-фенове, които пък винаги търсят макс. оригиналност спрямо данните отговарящи по ВИН номера и, и то точно в цветовите и екстрови спецификации.
По-платежоспособните ретро-Бенц купувачи, дори и тия в БГ, това сочат моите наблюдения, са абс. маниаци на тема оригиналност, 99% от тях.
Съответно, всичките такива бъдещи кандидат-клиенти и колекционери отдавна имат навика на кола която ги е заинтересувала да я плащат, да и препишат ВИН-а, и срещу 20 лв-евро-долара /а в някои представителства и страни и безплатно/ да си извадят така нар. ДАТЕН-Карта на колата, която ще купуват, примерно от най-близкото Бенц представителство.
Съответно, по данните в тази Карта като пише, да кажем в твоя случай, че цвета е бейби блау 902 примерно, а ти му показваш на купувача /да го наречем ценител-ентусиаст-колекционер/ черна кола, повече клиента няма да ти се обади.
Поне аз така мисля, или ще ти предложи с основание такъв сериозен клиент, злобен дъмпинг на цената.
Същото разбира се, ще касае и промени в цвета и спецификациите на салона, когато след време става въпрос за търсене на макс. цена след време при продаване.
Разбира се, на децата тия неща да им ги обясняваш, за мен е излишно. ))
То и моя син иска да ми сменя цветовете на половината коли, които имам, но, само така си говори.
Както сега е студент 1-ва година, приоритет сега му е да гони мацки и да спортува.

А за реставрации и промени на тия от колите ми, дето ще иска евентуално да ги кара, още само си теоретизира.