Автор Тема: Продавам аутомобилия, и части и аксесоари за европейски коли.  (Прочетена 48770 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Февруари 07, 2023, 21:21:52
Отговор #120

Неактивен USfan

  • Публикации: 10493
Освен лявото огледало от горния пост, и този голямоформатен тип пепелник /има и по-тесни малоформатни версии слагани/ от Мерцедес w114-w115 Щрайх/8-ци средни класи модели, отлят в стандартния за модела черен винил, ще е за продаване.
Него също навремето го бях купувал за моето купе w114 250 ЦЕ, модел от първата година за купетата с 2 врати- 1969.
Не го сложих, и ми остана резервен, понеже моя салон в купето, вкл. и таблото и средната конзола, бяха отляти в син винил фабрично. Така че няма да ми трябва този оригинален Бенц артикул, и той ще е за продаване.

Състоянието на пепелника е много добро, с хубав винил отпред, и изправна ламаринена рамка отзад, със съвсем малко следи от ръжди по нея, и с налични букси за осветление и захранването на запалката.                             
Като комплектност пепелника е в този му вид от снимките, без запалка и махащия се имплант за цигарените угарки. Разбира се, импланта за угарките и запалката може да се вземат и от всеки по-късен пепелник на Мерцедес, като от моделите w123 и w124. Пепелника става за всички версии, вкл. и първата и втората серия на Бенц w114-w115 Табакери, не само купета, но вкл. и на седаните с 4 врати.       
Цената на този оригинален w114-w115 артикул ще е само- 70 лева.

Условията за пращане по Еконт и Спиди, са както в горната тема с огледалото. А именно, за да се избегнат некоректности при взимане, праща се по куриер артикула само на регистрирани във Форума колеги.
За нерегистрирани тук купувачи, купуване и оглед само на място, в центъра на София, в близост до НДК или Басейн Мадара-НСА. Тел. за контакти- 0888-5050570, или 0898-631676.

Ето детайлни снимки на пепелника, както и 5 броя примерни на разни салони на Бенцове Щрайх-8ци в114-вв15, на които е слаган този голямоформатен тип пепелник.

« Последна редакция: Февруари 07, 2023, 21:34:05 от USfan »

Април 23, 2023, 19:06:45
Отговор #121

Неактивен USfan

  • Публикации: 10493
Днеска, ровейки си в сред кашоните с неизброимо количество части и аксесоари, намиращи в един от гаражите ми, попаднах на този интересен и чисто нов на кондиция, съхраняван в оригиналната му опаковка от оризова хартия, аксесоар от късните години на зрелия Соц.

А именно, тази винилова с вътрешна тапицерия от плат, чантичка за документи, която е била рекламен артикул на Стопанското предприятие- Пътнически таксиметров превоз- София.
Нещо подобно ще пасва перфектно, ако някой реши да прави реплика на някоя Волга или Жигула соц. такси, например, и си я сложи за добавка някъде вътре в колата.

На цвят е шоколадово кафява чантичката, на размер е малко по-малка от А4 формат, и на нея е импрегнирано релефно изображение на ретро кабрио-камионче, с дизайн, характерен като за отпреди 1-та световна война.

Предполагам е била подарък на баща ми от главния механик на сервиза на тия гаражи на софийските държавни таксита /които поне допреди 20 години, се намираха в кв. Красно село/, който тогава през 80-те беше наш семеен приятел.
Предвид на едни други рекламни аксесоари, които бяха пакетирани с нея, и по които имаше дати на производство от 1982 год, предполагам и тази папка-несесер ще е поне на 40 години възраст.

На цена тази чантичка ще е- 15 лева.
Съответно, поради ниската цена, може само личен оглед и предаване в центъра на София в близост до НДК, ако само този артикул се купи.
Разбира се, ако някой колега, без значение от София или от другаде, реши да купи някой от другите, които са и по-скъпи, по-назад в темата обявени части и артикули за продаване, тогава този страхотен артикул /и пак подчертавам, и вътре и вънка чисто нов на кондиция/, ще е подарък към по-скъпия друг запазен за пращане предмет, и ще може и така оформения пакет, да се прати по Спиди или по Еконт, по избор.

За запазвания и договорки за оглед, пишете тук или на л.с.


Юли 03, 2023, 19:40:32
Отговор #122

Неактивен USfan

  • Публикации: 10493
Наскоро пак си преглеждах неизброимите кашони и рафтове в един от гаражите, и намерих едни страхотни италиански неща, които не ми трябват, и ще са за продаване сега, и които съм придобил при едно поредно ходене до Северна Италия преди няколко години, през пролетта на 2019 година.

Едното от тях, по-тънкото и леко, но чисто ново и неразопаковано, е Сет със стикери, офиц. продукт на фирмата Ферари Спа, а другото е Плакет за Втора награда по време, на едно планинско скоростно изкачване през юли 1996 година, в курорта Кортина деАмпецо в Доломитите, дадена от Клуба на собственици на Ланча Интеграле- секция град и провинция Тревизо, именно преди повече от четвърт век.

Чисто новата неотворена и във формат А4 опаковка /Сет Адезиви Уфичиали Ферари/ със стикери с разните видове емблеми с кончето /с и без надписите Ферари/, я купих тогава през пролетта на 2019 год, от официалния им магазин- Флагшип Стор, който е за Ферари-брандирани дрехи и аксесоари в Милано, където поне по онова време винаги имаше изложен оригинален актуален болид от отбора на Ферари във Формула 1.

https://store.ferrari.com/en-bg/store-locator/stores/ferrari-store-milano

Понеже този стикери-Сет бе официален мерчандайз на Флагшип Стор, и оторизиран от Ферари Спа, си бе и скъп за такъв артикул, като тогавашната му цена бе 30 Евро.
Дори сега, най-евтиния такъв нов неотворен Сет, дето намирам за продаване по Нета, при това доста по-базов, без всичките видове Ферари емблеми, и основно само с надписи, струва 20 Евро на цена /плюс доставката до БГ, разбира се/. 

https://www.libreriadellautomobile.it/prodotto/set-adesivi-sticker-ufficiali-ferrari-2/

Втория артикул от тази днешна минисбирка на италиански автопредмети, е доста по-интересен и луксозен на изработка, а и по-масивен на размери.
Даде ми го мой приятел италианец, преди 20-30 години щастлив собственик на 2 поредни броя Ланчи Делти Интеграле, едната 8-клапанова, а другата 16-клапанова.
С едната от тези двете Интегралета е ходел през 90-те години в Италия на разни аматйорски ралита и планински изкачвания.

Съответно, през юли 1996 година той печели Bторо място по най-кратко време, на това трето годишно нощно скоростно етапно изкачване над Кортина деАмпецо в Доломитите, организирано от Ланча Клуб- Тревизо, за което е и получил тази възпоменателна и удостояваща постижението Плакета.
Както е видно от цветното оформление на лицевата част на Плакета, тези аматйорски рали-тип евенти са били сериозно организирани и спонсорирани от разни големи производители на гуми и масла, както и от официалния Кончесионарио /представител/ на Ланча за провинция Тревизо.

Плакетата е с размер малко над А4 формат, отн. тежка, и изработена от комбинация на масивен алуминиев лист и червен плюш отпред, а отзад е тапицирана с бордо цвят тип-крокодилска кожа, като има и отваряема стойка за слагане на шкаф или бюро.
Комплекта и включва и масивна опаковъчна твърда кутия, имаща и бронзова закопчалка на панти, която кутия е облицована пак с тази бордо крокодилска кожа.

Тази чудесна Плакета e повече от подходяща да си я купи някой собственик на Делта Интеграле модел, или Делта и производните им варианти, или въобще някой фен на марката, и да си я сложи на видно място до другите Ланча-производни аксесоари и неща, които би имал.

На кондиция тези два интересни италиански артикули са в много добър до отличен вид.
Сета Ферари Спа-стикери е чисто нов и неразопакован, а Ланча рали-Плакетата също е в много добро състояние.
Специално на кутията от Ланча Интеграле комплекта има пък само минимални охлузвания по обвивката от крокодилска кожа, и едно леко закъсване /които и се виждат и на снимките/ на едната страна на хартиения интериор на кутията.
Самата Плакета обаче, специално на лицевата и част отпред по алуминия, плюша, а и самия цветен принт, е в отлично състояние, особено за възрастта и.

На цени, и Сета Ферари Стикери, и Ланча Интеграле Плакета, ще са единната цена от по- 30 лева на брой артикул.
А ако някой почитател на итал. коли реши да ги купи в пакет, тогава ще има и леко намаление, и общата цена за тези две чудесни неща, ще е само- 50 лева.
Може пращане с наложен платеж по Еконт или Спиди, като с предимство при запазване и пращане са първите, писали тук или на лични.

Ще има разбира се, специално за колеги от форума, които познавам лично, и на което вече съм им пращал поне по един артикул италиански списания, брошури, или друга меморабилия, специален бонус.
Именно, тогава за тях при пращане, в добавка към тези 2 артикула, ще има и подарък, цветен на принт и отн. луксозен голямо-форматен брой на списание, издание на Италианския клуб на собствениците на Фиат Чинкуеченто Класик. )

Ето снимки и на двата артикула.


« Последна редакция: Юли 03, 2023, 20:39:01 от USfan »

Юли 04, 2023, 18:49:56
Отговор #123

Неактивен USfan

  • Публикации: 10493
И за който италиански фен иска да купи тези Ферари и Ланча неща, ето и бонуса, като контрапункт на горните премиумни Апенински марки, списание за малките оригинални Фиат 500.

Този 2-месечен с 60 страници и формат над А4, брой на Куатро Пиколе Руоте списанието, което е издание на Клуба на Фиат Чинкуеченто в Италия, е пълен с интересни данни, факти, и разни снимки на реставрации, пътувания, както и исторически статии за този модел, вкл. и за производните му с други марки, като Морети и Аутобианки.
Така че който купи горните аутомобилии, в пакета ще получи и списанието.