Автомобили > Италиански автомобили

Lancia Beta Coupe 1.6 Carburetor

(1/8) > >>

tenio hf:
Здравейте.
Пускам темата със свито сърце.
Причината е следната. Изчел съм почти всички теми във форума и честно казано целта ми не е перфекционизма на голяма част от хората тук.
Така че бъдете снизходителни към качеството на изпълнение и работата, която ще публикувам тук, а целите са следните:
База- Ланча бета купе с двигател 1.6 карбуратор 101 к.с., който е мой от 2005 година. До настоящия момент бе прибран на самоход без да е каран. Беше в гараж но не и обслужен за консервиране, така че някои елементи си старееха през тези години, но поне се запази във вида в който го придобих.
Настоящото е бюджетен проект, като с минимални средства и много работа и усилия от моя страна да приведа автомобила в техническа изправност и що годе приличен външен вид, като намерението ми е да го карам и то по българските пътища, без да се притеснявам, че съм вложил средства, които не мога да прежаля.
Настоящия цвят на автомобила е червен, но смятам че оригиналната боя е била бяла. Съдя по това че не е цялостно боядисана и на места се вижда оригиналния цвят.
Смятам да не се придържам към оригиналнния вид защото: предишния собственик/собственици са правили по него ред "модификации"
и за да му възстановя оригиналния вид ще бъде прекалено скъпо- по евтина ще е да купя "нов"такъв.
Но така или иначе имам този, защо да не си поирая малко.
Та на въпроса, това е автомобила:
До къде съм стигнал: Двиателя вън -
Измиване на същия:
Боядисване на двигателя и главата:
Главата е изцяло сервизирана, като същото бе извършено в Казанлък. Същото бе направено и със скоростната кутия на която бяха сменени всички лаери и семерини, като майсторите казаха, че зъбните предавки са добре - времето ще покаже, като се имаше предвид, че когато я прибирах всички скорости влизаха и работеше без проблем. Беше голям проблем намирането на лагерите, като почти половината не се произвеждат вече. Тях, колкото и учудващо да е ги намерих в Турция. Като ако не са оригиналните на SKF, то поне дойдоха в оригинални кутийки.
Както споменах по-горе предишните собственици са правили доста модификации, като на този етап съм установил, че за този автомобил не са оригинални следните части - водна помпа, делко, волан, карбуратор. По съвета на Nik1600GT, вече съм собственик на следното делко Bosch 0 237 002 056, целта е да се приведе двигателя в оптимален режим, поне до колкото го разбирам аз.
Покрай нова година получих подарък от жената и децата, а именно лети джанти, които не са за този автомобил, но мисля, че ще му отиват -. Това са джантите с гумите. Същите са 14 цола с четири болта по 98. И стават за главините на този автомобил. Имам и оригинални лети за Ланча Бета Купе, както и стоманени с малки тасове. Но мисля да сложа тези, но дотогава има много време.
Следващото на дневен ред е оголване на цялото купе, включително сваляне на предно, задно стъкло, а след това тенекеджия и бояджия.
Когато започна горните манипулации ще качвам снимки.
Моля, бъдете снизходителни, като имате предвид, че това ми е хоби и първия автомобил който правя. Ще съм благодарен на съвети и насоки,  както за какви материали да използвам, както и как да направя нещо.

Механджията:
няма от какво да се притесняваш - за момента всичко си изглежда както трябва - не всеки тук има автомобил, достоен за музей! :)  успех!

tenio hf:
Благодаря.

Nik1600GT:
Щом имаш желание и съответния финансов ресурс нещата ще се случат. Джантите са ОК, но аз щях да се зарадвам повече ако ми бяха подарили 2 карба за Бетата  :). От Ланча малко са се изложили с единичния карб. Още повече, че дори на малолитражните Фулвии още от 60те са слагали по 2 карба. А от Алфа слагаха на 33ките (и не само на тях) до 90та по 2 Вебера. Ето нещо за нахъсване - братушка е колегата (руснак) и е пробвал успешно, както с моторджийски карбове от некво Кавазаки, така и с 2ка Солекси 40ки с хоризонтален поток на 1.6 Бета като твоята. За такива Солекси/Вебери с хорозинтален поток има мисля и фабрични колектори за Бетата. А на тези Бети слагат и двойка Вебери с вертикален поток (IDFи).

tenio hf:
Имам два карбуратора Делорто от Алфа 75 1.8., заедно с преходните фланци. Когато бях свалил главата ги наложих /фланците/, но се разминават, като размер и разположение.
Имам и два Вебера вертикални, които си споменал IDF 36, от Алфа 33, по-късно ще кача и снимки на същите. Но реших да си играя с двулитровата Бета, когато я правя, а тази
колкото се може по-бързо да я пусна в движение, за да ми даде сили да се занимавам с другата, а и ако тука допусна грешка да се поправя на втората.
Така че тук ще е с "оригиналния" карбуратор на Вебер. Пиша оригинален в кавички, защото Speeder, който се занимава с него, по модела излиза за Фиат Регата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия