Време е да поизтупам прахта от темата и да отразя до къде съм я докарал .

Веднага започнах работа по разглобяването на донорския мотор , но се оказа ,че лагерите са му приключили . Вала изглежа добре , но имаше нещо като стружки в картера .

Много голямото ми желание беше да успея да отида с нея до Калояново , където средата на септември се провежда Jap Fest събора . Разполагах с по-малко от 1 месец, като се има в предвид ,че трябваше да ходя и на работа . Приятели ми казаха ,че това е пълна лудост и вероятността да успея да я направя годна за 1200 км пътуване и да се върна клони към нула

Зарязах двигателя и се съсредоточих върху нейния , който така или иначе си беше в коша. Беше монтирана външна перформънс горивна помпа с по-голям дебит , но нямаше захранване до нея . Беше окъсила инсталацията . Възстановихме я , но помпата се оказа блокирала поради над 10 годишния бензин в резервоара .

Почти всички горивни маркучи бяха станали на каша. Изхвърлих помпата и опитах да я запаля с оригиналната , която стоеше все още в резервоара . Отново ударих на камък и тя беше блокаж

Изхвърлих доста кабели и релета от двигателния отсек , регулируемия бензинов регулатор също и възстанових заводския вид на горивната система . Вързахме външна помпа потопена в туба с бензин . Колата запали сравнително лесно и заработи добре.