Автор Тема: Продавам 1992 Крайслер Лебарон Купе 2.5 турбо.  (Прочетена 1652 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юни 21, 2021, 11:35:20
Прочетена 1652 пъти

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Поради липса на места в гаража, а и заради наличие на зелена зона райониране в квартала ни, ще пусна за продажба на умерени цени, 2 от относително по-модерните ми )) и с 4 цил. мотори американки, които все пак и двете са над 30 годишни модели, а конкретния Крайслер догодина прави и 30 години от дата на производство и регистрация.

Този 1992 Chrysler Lebaron turbo Coupe е от посл. моделна година на закритите с капаци фарове, рядка версия с 2.5 литров турбомотор с баланс валове /156 к.с. мощност/, 5-скоростна ръчна кутия, и 4 дискови спирачки. Притежавана от почти 20 години, в 2002 год, закупена от първи собственик жена.

Колата е без сериозни удари по каросерията, с перфектна геометрия на ходова част, прави греди на кош на мотор и багажник, и неотворен еърбег.
Болшинството от последните 20 години, а и от нова е държана в гараж, но сега е с по-лош външен вид от на снимките, с множество външни дефекти, подбитости, и олюспвания на боя по панелите, както и с ръжди и гнило по прагове и дъна на врати. При все това, пода в по-голямата си част е добър и без ръжди, вежди на калниците и колонките на покрива също са без ръжди, и се дава с 2 здрави резервни предни калника.

Поръчана и доставена нова в БГ в 1992 год от тогавашния Крайслер вносител- Американ Континентал Карс.  Има папка с документи и фактура за доставката от дилъра в САЩ и вноса в БГ, както и сервизна документация от първите 5 години обслужване в офиц. вносител сервиз тогава.

Оборудвана е с климатик, сив плюшен салон, серво на волана, електр. стъкла и огледала, центр. заключване, и с фабрично премиумно стерио Инфинити Голд с екулайзер и отделен усилвател, и 15 цола спицовидни лети джанти /има с колата и 2-ри комплект 15 цола железни джанти/. Поръчана в рядък фабричен цвят- Аква блу пърл металик.

Каран спорадично до 2019 год, и с платена Гражданска Отговорност до януари 2022 год /има партида на Застраховка ГО за Ретро МПС, на стойност 115 лева на год/. От 2022 год. става на 30 години от дата на производство, и има легален статус на Ретро МПС,  с издаване на исторически талон от КАТ, при желание/
Аз съм собственик по талон, а колата е с 2 ориг. Крайслер ключа /плюс 3-ти брой Валет Кий/, и 2 КАТ-талона- голям и малък. Продажба с пълномощно, или след отчисление от КАТ София, поради затворена данъчна партида на колата /не се дължат досега данъци/.

Не пали и не работи, има нужда от смяна на кабели по запалване и щекер и кабели към бензинова помпа отзад /помпата е сменена в 2016 год/, но е в много добро състояние на мотор и цил. глава /може да се мери компресия/, с перф.  турбо Гарет /рециклирано в 2016 год на пробег 170000 км/,  и отлични ръчни скорости с нов амбриаж, сменен в 2017 год.
Също е с перфектен оригинален салон и седалки, без износване и дефекти на тапицерията и като ново ненапукано арм. табло.  Със здрави предно и задно, и на вратите, фабрични зелени стъкла.

Паради редкостта на тази Лебарон версия /турбомотор с ръчни скорости/ и цвета и, е подходяща за реставрация, или за донор за части и агрегати за друг Лебарон купе или кабрио, Саратога, ГТС, Додж Спирит, и производни версии, както и за ъпгрейд на по-стар 2.2 литра турбо или атмосферен Крайслер модел, с този по-нов 2.5 литра балансвалове мотор.
Цена- 1500 лева, вкл. 2-та комплекта джанти.

За договорка за оглед- тел 0898-631676, и 0888-505070.

Ето и линк с повече подробности, в обявата в Мобиле.БГ.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11624262804648111
« Последна редакция: Юни 21, 2021, 11:39:40 от USfan »

Юни 21, 2021, 11:42:47
Отговор #1

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842


Юни 22, 2021, 19:31:41
Отговор #2

Неактивен fifo

  • Публикации: 1141
Много хубава изглежда колата, убеден съм, че ще си намери нов собственик в скоро време.
Ае Люси да попитам какво означава данъчно отчислена кола? Има ГО, преглед има ли и как тъй не се дължат данъци?
Ако не е удобно, моля да ми отговориш на ЛС
we all have wings, but some of us don't know why

Юни 22, 2021, 20:24:23
Отговор #3

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Благодаря ти, да, този Лебарон не е лоша база за реставрация и стягане, и последващо ентусиастко каране.
Мисля да рестриктирам малко наличността ми на американски коли и въобще ретроколи, та да ги намаля най-накрая до някое все пак едноцифрено число.
Не за друго, ама гаражите в района при мен на цени вече взеха да стигат и подминават гарсониери, пък не обичам да държа коли навън.

Та, ще има тия дни напуснати обяви и на още 2 броя мои американки, които едно време съм ги карал доста активно, но които сега не са в движение, но пък са още по-добри каросерийни субстанции и от Крайслера- 1986 Олдс Кътлас Калайс 2.5 литра купе, и 1998 Форд Мустанг 4-Ген. 3.8 литра купе.

Разбира се, удобно е обяснението за данъците, понеже е легално.
Техн. прегледи вече за такива коли без платени данъци няма, макар че това беше масова практика да се прави до края на 2017 година, допреди да се линкнат по Нета НАП с пунктовете за ГТП.

За данъците пък имаше следното облекчение, което все още важи за коли регистрирани надлежно с актуалния след 2005 година голям тип талон, и актуални регистр. номера със синя лента, но само за направени до 2007 година регистрации или промени в регистрации на МПС, както са тези на някои от моите коли.

Значи, в периода от да кажем след въвеждането на новите номера със синя лента от началото на 2000 година, до края на фискална 2007 година, при пускане на официално заявление в КАТ за спиране от движение на дадено МПС, и пускане и на такава декларация за спряно от движение МПС, в районния по месторегистрация на това МПС НАП, данъчните партиди на такива коли се спираха/анулираха, и повече нови данъци на такова МПС не се начисляваха.
Такова редуциране на суми, важеше вкл. и за остатъчни неплатени данъци от преди пускането на тия заявления за спиране от движение, след изтичане на 5 годишния давностен срок за неплатени остатъци по партиди на дадено МПС.

Конкретно Крайслера, както и някои други мои коли като напр. 1986 Олдса, понеже съм ги придобил в този период от 2000 год до 2007 год, съм им напускал надлежно заявления и в КАТ и после в НАП за спиране от движение, и данъчните им партиди тогава ги анулираха.

Може и да се акцентира, че можеше новозакупена кола да не се регистрира данъчно след придобиването и в новата по месторегистрация данъчна служба ,чак до края на 2012 фискална година.
Макар че такова данъчно МПС регистриране от страна на новия собственик беше задължително, реално принуда от КАТ или НАП нямаше, и тая регистрация ставаше само на доброволен принцип.
От началото на 2013 година обаче, поради линкването по Нета на КАТ и НАП, на вече всяка новорегистрирана или пререгистирана кола в КАТ пунктовете в БГ, се откриваше автоматично и нова данъчна партида в НАП-пункта по месторегистрация на собственика, без значение дали новия собственик ще ходил лично да направи това в районния си НАП, или не.
Така че това също беше вариант за легално неоткриване на партида на МПС, но след 2013 година и това отпадна.

Интересен аспект е също и запазването вместо връщане в КАТ на малките талони от собственика/ползвателя на такива МПС-та, при задействане на процедура от него за такова доброволно спиране от движение.
По-принцип в ЗДП сега е записано, че при доброволно спиране в движение малкия талон се връща на съхранение в КАТ, което и сега задължително се практикува от всички КАТ пунктове.
То и тогава беше така, ама например в този горепосочен период, специално от 2005 до 2007 година, на Крайслера и на Олдса малките талони не ми ги поискаха в КАТ-София, и са си още в мен.
Обаче, при 1989 Понтиака ми Трансам, който го спрях от движение официално в 2006 год, спазиха процедурата, и ми взеха на съхранение малкия му талон.
Та той и сега Трансама е само с голям талон.

Което пак не е проблем, понеже за напр. някакви пролетно-летни-есенни сезонни карания на такива коли спрени от движение и без малък талон, аз съм им взимал /лесно се издават/ едномесечни талони от КАТ за временно движение, на цена сега от по 10 лева за месечен такъв талон.
Плюса на тия временни талони е като при временните номера, не е необходим техн. преглед на колата, за да се движи легално и без проблеми по пътната мрежа.

Юли 04, 2021, 13:56:15
Отговор #4

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
За Лебарона може и бартер за някое купе или кабрио от 90-те години модел, в добро състояние, разбира се, с доплащане от моя страна.

А ето му и няколко снимки с комплекта му железни джанти със зимни гуми.


« Последна редакция: Юли 04, 2021, 15:01:36 от USfan »

Юли 07, 2021, 15:41:37
Отговор #5

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Както и американката от другата ми обява- Олдсмобила, и този Крайслер /и пак благодарение на донесените от колегата Митко от САЩ неща ) / има почти пълен комплект фабрични емблеми и надписи с него, които се дават разбира се, с колата.

В добавка към поставените по Лебарона и виждащи се на снимките надписи и предна емблема, има свалени от колата и в наличност оригиналната масивна хром Пентастар-звезда, и още една резервна предна хром Пентастар емблема, както и малък хромиран Пентастар за слагане в средата на волана върху еърбег възглавницата.

Има свалени и налични и 4-рите капачки на летите джанти, както и допълнителен 5-ти брой резервна капачка, която е на една от джантите на колата, както се вижда.
Липсват само надписа ТУРБО- фюел инжекшън, на десния калник /на левия калник надписа си стои/, както и отзад на капака в ляво, хромиран надпис Крайслер.
На Лебарона на багажника обаче има залепен поръчан сребрист стикер, с този фабричен  на размери Крайслер скрипт, като се вижда на снимките.

Специално големия хромиран Крайслер надпис отзад, го има абс. същия на размери, слаган на  Вояджъри миниванове и седана Саратога, версии от края на 80-те до средата на 90-те год.
От тях и от разни други модели Крайслери от тези години, все още има доста екземпляри срещащи се по автоморгите, вкл. и в БГ, така че този надпис ще е лесен за намиране.« Последна редакция: Юли 07, 2021, 15:50:02 от USfan »

Март 22, 2024, 10:36:49
Отговор #6

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
                  Както уточних по едно запитване и в другата ми тема с американските ми коли, може да се продават отново Крайслера и Олдсмобила.
Специално за Лебарона разбира се, и с оглед на актуалната ценова ситуация при повечето коли и ретроколи, и поскъпването в посл. 3 години и на този конкретен модел по пазарите в САЩ и Европа, както и поскъпването и вече редкостта на агрегати и части за него /2.5 литра турбо моторите е много трудно да се намерят в Европа въобще, особено пък в неизносено и добро състояние/, цената му за купуване на Лебарона купе ще е вече по-висока, и е- 2000 лева, като това е крайна чиста цена, без коментар.

При желания за отстъпка или продажба на предишната обявена тук в обявата цена, няма смисъл от обаждания и излишни телефонни разговори, и взаимна загуба на време.

При нужда за който иска да го купува за донор за части и агрегати като мотор например, няма да има нужда да се прави нотариален договор /колата е регистрирана в КАТ-София на мое име, има и два налични талона, и не е спирана от движение/, договор писан на ръка с представяне пред КАТ с наличния вече продупчен талон след отрегистрация, ще е достатъчен.

За който кандидат-клиент би искал да си запази и възможността за ползване на тази Крайслер Лебарон регистрация някога, тогава трябва след свалянето на колата от отчет в КАТ да се направи нотариално заверен договор за покупката, като в този случай на вече свалена от отчет кола за съхранение в частен имот, при нотариуса не се искат бележки за платени данъци, нито пък удостоверение за застрахователна стойност.
Без нуждата от такова удостоверение и цената на платимия от купувача нотариално заверен договор /ако въобще му трябва такъв/ ще по-ниска, понеже може да се пишат не реалните 2000 лв. като покупна цена, а примерно 500 или 1000 лв, за да излязат по-малки нотариалните такси.

           Поздрави.