Равносметка за лятото: 6 месеца, 500км градско и 100км извън града. С пожелание следващата година да ги удвоим.

Последния месец Трабанта започна да ми върти един номер - задно ляво колело започна да хваща повече, понякога дори да блокира. Когато си поиска, не през цялото време. Последния път като го карах до толкова блокира колелото, че колата направо спря на средата на пътя. Вчера обезвъздуших задните спирачки на Трабанта - доста лесна задача предвид високата задница и просторността, има достатъчно място за тресчотка или ключ. За 10 минути ги оправих и почистих, а докато бях отдолу и огледах как са нещата - нищо не е мръднало, няма забележки. Изкарах го и спира като нова кола - перфектно. Пробвах 2 пъти бързо спиране от 40 до 0 - гумите са на ръба на блокирането, но не блокират, волана не дърпа на никъде, много съм доволен.
Имам и драма с габаритите. Преден и заден ляв габарит не работят. Мисля, че това стана след като ми изгоря предна лява крушка. Крушките са здрави, бушоните са здрави, всичко си е на мястото. Ще пробвам скоро с резервен ключ за светлините и ако не е от него тръгвам с мултицета да видим къде е проблема.