Автор Тема: Колко би струвал автомобилът ми? Въпроси за цени.  (Прочетена 24179 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Април 09, 2018, 19:59:28
Отговор #70

Неактивен USfan

 • Публикации: 7920
Здравейте,
така поставени нещата, може да се дискутират над 10 страници.

Ако е с много неща за правене, което и най-вероятно ще е така /колкото и да си мислите че е, или и да е в добро по принцип състояние, все пак е залежала некарана кола, със свързаните с това проблеми/, и му искате релативно висока за местоположението на колата- България, цена, ще има нулево търсене.
А ако го постегнете, закарате примерно в Германия, и то в провинция Северен Рейн Вестфалия, около Кйолн /там местните Торф-селяци  :)) най събират всякакви Фордове, вкл. и олдтаймери такива/, и го регистрирате там на исторически номера, и за капак на всичките главоболия, му искате умерена за тамошния пазар цена /която пак ще е доста по-висока от спрямо за нашия/, може да има и една идея по-голямо търсене от спрямо тук.

Като общ принцип седани с 4 врати, правени в отн. големи серии, от непремиумни производители като Форд, не се търсят никаде по света особено много.
Би го променило нещата това при конкретния модел, а и по принцип, ако колата е в абс. оригинално състояние, във върхова спецификация- ХЛР, или какво там беше, винил покрив, ако има, и това че е с 6-так мотор.
Би било и огромен плюс, ако е върховия 26м мотор, но този не е такъвр както пишете.
Все пак 2.3 литра е по-рядка предполагам моторизация, от спрямо базовия 2 литра шестак, и особено от 17м.
И един страничен коментар за интериора- кожения салон който описвате, предполагам е серииния- Винил салон.
Големите М-серии Фордове, са имали опция за естествена кожа, но тя е толкова рядка, че на живо никъде не съм я виждал.
А съм видял в течение на последните над 30 години, и у нас и по света, доста количество М-ки, и 2-врати седани, и комбита, и хардтоп купета, и с върховите 26м мотори, и никое не е било от тях с естествена кожа.

Така че ако всичките тия неща се имат предвид, въпроса ви съдържа в себе си отговора, или множество отговори.
Без да му постнете тук множество, и то детайлни снимки на всички ракурси, вкл. колкото може и отдолу, и на мотора и салона, предполагам никой няма да може да ви даде сериозен съвет.

Освен това ако колата има различни документални проблеми, като да е на стари без синя лента номера, с липсващ талон, ако е спряна от движение и прочее, или още по-лошо, ако е свалена от отчет, това естествено би затруднило продажбата и/или би намалило максимално възможната за продаване цена.

Дайте снимки, и то изкарана на дневна светлина, не в гаража или на полутъмно, и ще видим.
Може пък да се окаже доста добра.
« Последна редакция: Април 09, 2018, 20:24:05 от USfan »

Април 09, 2018, 20:06:46
Отговор #71

Активен РумбатаБс

 • Публикации: 2722
"Пазарът определя търсенето."  ;)
retrobs.com

Април 09, 2018, 21:13:37
Отговор #72

Неактивен StockCharacter

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 2
Благодаря за отговорите! Ще кача снимки съвсем скоро.  :)

Юни 30, 2018, 11:53:17
Отговор #73

Неактивен wander

 • Публикации: 145
Здравейте колеги. Преди време купих волга 3102. Предполагам точно тук пред вас няма смисъл да обяснявам колко рядък е бил този модел от първото си поколение през 80те. Колата е за жалост бракувана, но иначе е в прилично техническо и визуално състояние. Няма гнило. Пали и всичко й работи. За жалост нямам възможност да се занимавам с нея и пускането й в движение, технотест и следваща реставрация, а не искам да гние на открито. Освен това е далеч от мен и това са причините да мисля за продажбата й в бъдеще. Още не съм го решил де, защото честно казано не ми се разделя с нея. Но си давам сметка, че ще става по-зле, а аз имам и друга към която е насочено вниманието ми. Снимки актуални нямам, но мога да направя като ходя при нея. Боята не е добра, но е прилична.  За да не разтягаме локуми имам конкретен въпрос към вас. Смятата ли, че мога да я продам за 1000лева, за да си върна поне голяма част от дадените за и по нея пари? Снимките са на 2 години.Юни 30, 2018, 16:05:16
Отговор #74

Неактивен победовод

 • Публикации: 862
Може да си върнеш парите,но кола без регистрация плаши малко евентуалните купувачи.Щом външно изглежда добре и върви,без да правиш нищо повече по нея,я обяви за продаване,с ангажимент при реален интерес да и възстановиш регистрацията.Колата веднага ще влезе в режим на ликвидност.Цената и ще може да поеме исканите от теб 1000 лв.,плюс разходите по технотест и регистрация КАТ,плюс даже ще може да се натовари още.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.

Юни 30, 2018, 19:11:58
Отговор #75

Неактивен wander

 • Публикации: 145
Може да си върнеш парите,но кола без регистрация плаши малко евентуалните купувачи.Щом външно изглежда добре и върви,без да правиш нищо повече по нея,я обяви за продаване,с ангажимент при реален интерес да и възстановиш регистрацията.Колата веднага ще влезе в режим на ликвидност.Цената и ще може да поеме исканите от теб 1000 лв.,плюс разходите по технотест и регистрация КАТ,плюс даже ще може да се натовари още.

Благодаря за бързия отговор, но точно защото нямам нерви,време и излишни пари да ходя по технотестове, мисля да я продавам. Освен това ако бях опитал и и бях възстановил регистрацията нямаше да си купувам друга и изобщо да мисля да я продавам. Наистина не ми се занимава с комисии, платформи, опашки и т.н. Затова питам за евентуална продажба в този вид. Все пак смятам, че ако някой я вземе, дори да инвестира пари в технотест и т.н. пак ще си заслужава да има този модел в движение и с регистрация сумарно за под 2000 лева. Днес четох тема за подобен москвич купен бракуван и регистриран. Наистина вече волга около 1000 лева рядко се продава, а ако има такава обикновено е бракувана и тоталка. Но не знам дали се купува, затова питам за мнение. Блг :)

Юни 30, 2018, 20:10:22
Отговор #76

Активен РумбатаБс

 • Публикации: 2722
А,каква е причината да я закупиш?
retrobs.com

Юни 30, 2018, 20:22:34
Отговор #77

Неактивен wander

 • Публикации: 145
А,каква е причината да я закупиш?
Точно тази, да я регистрирам повторно и да започна да я възстановявам до удовлетворително за мен състояние. Но нещата се забавиха, реших, че по-лесно ще ми е да купя регистрирана, защото само пътната помощ да я докарам докъде живея щеше да е наколко стотин лева, плюс после разправиите. А когато купих друга остана изолирана и виждам, че с всяко следващо ходене става все по-зле. А не желая да се съсипва такъв автомобил. По-добре да порадва друг ентусиаст. Не търся печалба. Но към момента все още не се продава де, ако измисля как ще я запазя.

Юни 30, 2018, 20:33:16
Отговор #78

Активен РумбатаБс

 • Публикации: 2722
Е,ако се появи такъв "ентусиаст" ... успех?!
retrobs.com

Юни 30, 2018, 22:14:14
Отговор #79

Неактивен победовод

 • Публикации: 862
Да,това че колата е другаде усложнява нещата.Иначе самото минаване Технотест и регистрацията в КАТ са ненатоварващи процедури.Аз възстанових регистрацията  на моята Варшава за 4 часа и половина напълно случайно,без изобщо да съм имал намерение да я регистрирам години наред.Бях по работа в една транспортна фирма в Пловдив и случайно видях колата на Технотест там.Потърсих хората,намерих ги да обядват.Попитах ги,ще може ли да ми погледнат Варшавата,отговориха ми да.В два часа след обяд вече държах в ръцете си протокол от Технотест,а в четири и половина излязох от КАТ с регистрация и талони в ръка.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.