На мен и колата и снимките много ми харесват.
Специално те заедно с Москвича са отлично режисирани като фон, поздравления, чудесна идея точно за тези фонове! )
Малко ще се отплеснем по повод коментарите горе, но и аз да се включа, хаирлия да е за аудиторията. ))
Като цветова тематика, като цяло социализма си беше цветен, особено в по-късните му десетилетия, които аз помня добре.
И тая цветност си беше заслуга на нас, повечето живеещи в БГ хора тогава.
Разбира се и най-вече, обаче на независимите и разкрепостени хора от всички възрасти, особено младите, но и вкл. и останалите живи стари буржоазни госпожи и господа, които ги имаше и у нас, въпреки яката хватка на тоталитарния апарат да ги подтиска и калъпизира.
Може разбира се, да се дискутират сивотата и ограничеността на ежедневието, и в по-страничен план, по цветовете на колите и жилищните фасади през ранния соц, като през 50-те и нач. на 60-те години.
Но трябва и да се вметне, че и западните коли и фасади на сгради в западните държави не бяха боядисвани особено цветно през ранните следвоенни години.
Нито пък примерно ежедневието на работниците и по-бедните там на запад тогава хора, особено в периода от след войната до нач. на 60-те години, е било особено ярко и изпълнено с богаташко щастие и красиви моменти.
Не знам дали всички знаят например, че дори в напреднали индустриални страни като Италия, следвоенната мизерия е била толкова голяма, че са емигрирали масово итал. работници към други страни в света и Европа, през края на 40-те и 50-те години.
Затова и огромната част от гастарбайтерите в Германия, Белгия, и Холандия тогава, не са били само турци, но и италианци, а и гърци.
Така че запада не за всички е бил манна и рай небесен след войната, но да, имал е най-основното нещо, което тук е липсвало- свободата, и свободата на избора.
Но пък за нас децата тука в соца, тогава всичко си беше весело и шарено.
Аз поне бедни деца не познавах, нито съм виждал у нас през 70-те и 80-те год, а съм живял не само в София, а и поне ваканциите редовно по селата в Пазарджишко и Врачанско, понеже част от родовете ми на произход са оттам.
За педерастите и ЛГБТ цветовете, дето спомена Методи, много весело.
Ето, един напр. от многото плюсове на тоталитарната държава, каквато си беше и нашия соц, е че не само че не позволяваше дребната и всякаква престъпност масово да избуява, поне не като сега, а и разните видове подобни сексуални отклонения, много не се толерираха.
Примерно нямам спомени баща ми въобще да се е притеснявал дали имам приятели или общувам евентуално с педерастчета младежи, просто защото такива видимо и масово въобще нямаше тогава.
Докато сега например, по времето като сина ми беше на възраст между да кажем 10 и 15 години, редовно скрийнвах на вид лично неговите съученици и приятели за такива симптоми, че да не му давам да общува с тях, ако ги преценя, че са леко по-ориентирани по еврогей чувствителната гама.

Така че тоталитарните държави си имат много минуси, то е ясно, но си имаха и много плюсове.