Оказа се, че от общината не са допуснали нито една кола в градинката, така че всички беха на паркинга, като на първата редичка откъм бившия мавзолей беше нареден "каймакът"... иначе организацията нямаше нищо общо с предварително обявената и беше просто едно повторение на Спасовден но в по-малък мащаб. Посрещнаха ме "стюардите" - някакви хлапета, които май хал хабер си намаха от коли, така че на своя глава се подредих пред входа на двореца при соц. возилата до един тунингован Велорекс. Първи парадокс - соц-а пред двореца, а капиталистите-баровци пред бившия мавзолей

Като цяло подреждането си беше напълно хаотично и уж нямаше да бъдат допускани велосипедисти, тротинеткаджии, бебешки колички... а беше пълно с такива, освен това никой не носеше маска, макар това условие да беше поначало глупаво за мероприятие на открито и предполагам наложено от общинарите. Награждаването не го проследих внимателно, понеже се накани пак да завали и се приготвих за евакуация, но ми направи вчечатление тенденцията да бъдат отличени предимно интересните коли докарани отдалеч, което е разбираемо предвид разходите и времето, които са пожертвали. Сред яннгтаймерите и нютаймерите, които вероятно бяха поканени за масовка отличиха някакъв младеж с Голфче 2-ка, предполагам с цел насърчаване на младите колекционери и реставратори, започващи с това хоби. Като цяло т.нар. "селекция" май беше с доста занижени критерии също като на Спасовден... на Харалд Лешке явно не му е било много лесно да оценява и избира

. Вече дори съжалявам, че отидох със 130РС-а понеже не е подходящ за дъждовно време, а противно на очкванията вероятно щяха да ме допуснат и с всяка от другите ми коли... но поне покрай него направих някои интересни срещи и запознанства, което за мен е най-ценното в такива мероприятия, а не китайските купи и плакети.
По-късно като сваля и прегледам снимките ще постна някои от по-интересните и сполучливи за колегите, които не успяха да присъстват на живо.