Така, от представянето на колата стана ясно, че след престоя си в гараж 20 години и отсраняването на дребни
проблеми, Реното се превърна в ежедневната ми кола.
Въпреки, че нямам опит с петици ми се струваше, че колата не е това
което трябва да бъде. Посъветвах се с човек, който е карал такива и той потвърди, че в колата има неще нередно.
Установих, че втория дросел не се отваря/командва се механично, не с вакум/. Разхвърлих карбуратора на съставните му части
WEBER 32 DRT.
Установих, че на лоста който отваря дроселите има ограничител и той не позволява да се отвори втора клапа.
С каква цел е слаган не разбрах. Имах такъв карбуратор в мазата и за мое учудване въпросният лост беше друг т.е. позволяваше пълно отватяне на втора клапа.
На снимката се вижда колко по-дълъг е хода на долното лостче.

След сглобяване с нови гарнитури и мембрани колата стана друга, сякаш 30-на коня се завърнаха, без шега.
За следващия проблем обаче се оказах безсилен да се справя сам. Този мотор има система, която му повишава оборотите при определени обстоятества. Първоначално мислех, че е когато се включат по-големи консуматори.
После реших, че регулира горенето и изходящите газове.
Системата има соленоид

управляващ вакум от и към карбуратора и действа чрез мембрана и лостове на дросела.
Има реле, което получава сигнали от някъде и подава сигнал към соленоида и към запалителната бобина. Намерих схема която описва системата, но не отговаря точно на моята ситуация.
Според нея има диоди и някакъв температурен маслен ключ, който е отворен при температура м/у 15 и 70 гр.
Управление на "-" на "+" и с една дума трябва ми помощ ако някой знае за какво иде реч.
Мога да я изолирам, но ми се иска да я възстановя ако мога.

Поздрави