Я, това е интересно за Унипарт фирмата.
Няма проблем за съвета, аз за разлика от повечето българи, пари не ща, а само добри съвети. ))
Ами не знам обаче дали Унипарт имат такава богата наличност от части за примерно 50-ски до 70-ски англичанки, като тия по-специализирани фирми.
Ще им разгледам тези дни техните католози за части, ако ги има качени в обстоен вид по Нета.
По отн. на маслата, днес си взех Комата АКюФ от Плама.БГ.
Едното от обявените им две офиц. Соф. представителства се оказа бивше.
На адреса на сайта им имат офис в жк. Яворов, който обаче вече е преместен, и ми го обявиха сега да е на бул. България, близо до Билата и Джъмбо там.
Всъщност, даже на тел. разговор не щяха да се кача и до този им нов офис, ами ми донесоха маслата на паркинга на Била.
Така или иначе се разходих до там, че бях наблизо, а и така не се платиха пари за доставката до в къщи, през някой куриер.
Цените им също са се повишили, и тези цени в сайта на Плама.БГ вече не са актуални.
Значи за 5 литрова туба вместо обявената цена от 45 лв, сега ми взеха 55 лв, или по около 11 лв. на литър се пада този АКюФ.
Касови бележки също не дават, пести се от плоския данък и ДДС.
А може и персонални далавери да са на представителите, предвид на отн. актуалната Це-класа 43 АМГ /с чифтов номер за 300 лв, и пластик ленти под номерата на СилвърСтар/, с която ми доставиха маслата.
Тези новообявени 55 лв. са цена разбира се, на туба от 5 литра, иначе ако се купува този Ретро-АТФ на 20 литрови ламаринени кутии, сигурно ще е по-ниска цената на литър.
Та, засега най-трудно намирваемия течностен консуматив, това ретро-АТФ масло, вече е подсигурено, за което още веднъж благодаря на Къци.
Сега оставя да намеря подходящи масла и за мотора и за дифа, преди да карам колата до сервиза Кобра-2 в Делта Хил, за смяната на тия флуиди.
Всъщност сигурно ще се озоря и с филтрите на автоматика и на двигателя, понеже надали точно тях ще ги има готови внесени в БГ.
На Борг-Уорнър-35 автомата е една квадратна мрежичка филтъра, а филтъра на мотора е сменящ се хартиено-мрежест елемент, по подобие на много други 50-ски и 60-ски коли.
Та, техн. обслужвания или леки ремонти напредват по-бавно, но с козметиките сме напред, понеже тия дни се хванах и изчистих обстойно салона и багажника на Триумфа, вкл. и с прахосмукачка.
Така изчистена и вътре колата, ще съм готов пък някой бъдещ свободен ден, да ударя направя първата от предполагаемата поредица от поне няколко процедури по чистене и подхранване с крем на кожения салон, та да може на макс. да спася субстанцията на ориг. естествена кожа в салона.
Иначе след това сериозно миене с топла вода и шампоан при Стенли преди 10 дена, се хванах и изпастирах отвън боята с подхранваща паста за металици на ТъртълВакс, и сега боята до голяма степен доби дълбочина и блясък, въпреки множеството и малки драскотини леки дефекти.
Това миене и пастиране на колата обаче разкри на някои от страничните стъкла известно количество дребни драскотини и деруги.
Такива дефекти ще се опитам да ги изшлайфам-изпастирам с някакви препарати и субстанции, ама с какви, тепърва ще разучавам по Нета.
За такова възстановяване на стари автостъкла ще направя отделна тема в Техн. раздел.
Та да можем там да можем да споделил инфо и статии, кой как се е справил с този проблем. Ако по Форума има хора, дето са полирали така драскотини на истински стъкла /не на пластик фарове
/ ще е полезно да се опишат техния опит и мнения.