Автор Тема: Италианките на USfan  (Прочетена 30732 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември 10, 2024, 12:14:01
Отговор #50

Активен USfan

• Публикации: 11097
Покрай ровенето в архива ми на стари списания тия дни, си намерих и няколко броя Автооказион от 1995 год, и в 2 от тях, от лятото и есента на 1995 год. издания, открих рекламни карета с по една снимка, на бившата ми 1989 Алфа Спидер 1.6.
Нея я взехме общо с един приятел съвсем в началото на 1998 год, но както се вижда, още от средата на 1995 год, и през цялата 1996 и 1997 години, тази Алфа не е била продадена, и все и пускаха обяви.
Всъщност аз за първи път ходих да я гледам през пролетта на 1996 год, като карах тогава да я вземе на бартер срещу неговия хубав Голф 2 от лимитираната серия Манхатан, пак от 1989 год производство, мой първи братовчед, тогава студент във ВИАЗ /а понастоящем отдавна архитект, и вече собственик и на малка поредица от АМГ Ц-клас купета, като последните две, дето има още, са едно 2019 С43 купе и едно 2024 С53 купе, и двете поръчани от него в син металик, и с люци/.

Но братовчеда отказа тогава да си дава Голфа на замяна, че му бе подарък от родителите му, купен почти нов в 1991 год, по случай започването на следването му, а и най-вече с аргумента, че возел много студентки с него по купони, та му била далавера колата за запознанства и разхождания, пък в Алфата не можел да събира много мадами, хах.
Опровергах го няколко месеца по-късно, като с моя приател дето я купихме, возехме не само по 2 мацки на пейчицата-дъсчица отзад /хем имаше и големи тонколони, навинтени на тая дъска/, ами и аз съм събирал общо 4 момичета с мен на возене, две до мен /едната на ръчната спирачка/, и две отзад на дъската с мокета.
Тая Алфа тогава се караше от съсобственичка заедно с мъжа си на тая автокъща, Габриела-90, в Хаджи Димитър, а по онова време тя беше и арендаторка на една дискотека в тогава все още работещия като такъв, Културен дом на бул. Ботевградско шосе.

Виждащата се на друга обява близо до Спидера, 1-ва Ген БМВ 732и /което бе доста ентусиастка от пост-1983 год лифта версия, и с 5 ръчни скорости и люк/, бе една друга интересна кола, карана от мъжа на собственичката, която и се продаваше тогава на точно половин цена на Алфата.
Мъжа и по онова време продаваше и едно доста рядко Корадо ВР-6, на цената на Алфата бе, което доста ми бе харесало и то за купуване, но то пък бе без платено мито и тогавашния огромен 40% акциз, и на някакви Ливански или други арабски номера, та аз поне се отказах от това Корадо да го взимам.

Иначе Алфата Спидер тази точно тази, я мярках по София още преди 2-3 години, преди да дойде на тази автокъща.
Идваше с нея на Магурата, в периода 1993-1994 години, един тогава известен там, да го кажем, тарикат- Кокала, приличащ на вид малко на Джон Ленън. ))
Но Кокала поне по онова време не искаше да я продава, не знам дали и въобще е била негова тогава де, ама той я разхождаше по София.

На снимката от тези обяви колата е с едни неоригинални и боядисани в графит металик 5-лъчки джанти, които джанти, вече към момента на купуването на Алфата от нас, бяха сменени с едни други, пак неоригинални, но по интересни сребристи джанти, с които и Алфата я има на другите множество снимки, дето съм качил по назад в темата. Така или иначе, Алфата я купихме с моя приятел с двата и чифта 15-ки неоригинални джанти.
А фабрично тази 3-та Ген Спидер, мисля че и в последната и година на производство на този лифт- 1989, като тази нашата, е била доставяна само с 14 цола джанти /с каквито и 14-ки лети джанти Хромадора, беше оборудвано и моето по ранно на производство 1984 ГТВ 2.0 Купе/.

Интересното е, че пък една друга жена, пловдивчанка клиентка, която купи Алфата от нас, някъде 2 години по-късно, в началото на 2000 год, тя пък и сложи 3-ти чифт лети джанти, неоригинални пак, и петолъчки като тия на тая снимка. Та с тия неоригинални джанти колата отиде най-накрая във Варна за дълги години, след като в 2006 година взе да и пуска обяви и пловдивчанката, дето я взе от нас, и след като около 5-6 години я бе карала.

« Последна редакция: Септември 10, 2024, 12:30:12 от USfan »

Септември 22, 2024, 21:41:54
Отговор #51

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5113
Люси, историята на твоя Спайдер мисля, че продължи в автокъща “Митака” в Пловдив където отлежа доста години.
Като ученик в Пловдив, винаги пусках по едно око през прозореца на автобуса докато минавах покрай автокъщата.

В последствие, през 2004 когато вече влязох в Алфа средите, един приятел пловдивчанин разказваше история как взели Спайдерчето за абитуриентски бал. Спомените на моя човек бяха, че технически колата била много зле. Окачването тропало на разпад… и след това май замина във Варна…
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Септември 22, 2024, 22:56:26
Отговор #52

Активен USfan

• Публикации: 11097
Хм, Митко колко странно.
Колата като я продадохме на гая пловдивчанка дето а взе, май в началото на 2000 год, със сигурност беше на около 100 000 км само, което не беше за учудване, понеже беше само 10 годишна кола, към периода на 1999 година.
Дати е на производктвото на повече чаркове по нея бяха от юни-юли -август 1989 година.

А окачването отзад и при мен леко сееше, но при сокорст над 140-160 км в час, но със сигурност не тропаше никъде абс. нищо.
Дадохме я с комплект нови втулки за задните надлъжни носачи, дето са сходни за всичките тип 105 Алфи, вкл и Спидерите.
Мотора беще идеален, и Солексите баха в синхрон.
Възможно е в течение на тия 5-6.7 години калане от дамата или от други, да се е разгембила.
 Но като цяло обеше доста стегната кола, с оригинална боя и салон, както се вижда от моите стари снимки.