Добре уплътняваш времето! Резултатно!
Тези турбо мотори от FIRE серията ли са?
Мите, няма време за губене и за мързелуване, сезон 2023 скоро започва!
Хем, не успях да кача килограми по време на празниците, хем отметнах страшно много досадна работа, без която щях да съм в голям застой зимните месеци.
Относно моторите FIRE, поне това, което знам АЗ, че са два варианта 1,0 - 45hp и 1,1 - 60hp.
Разликата в мотора на червеното ми Турбо и това, което правя сега са:
1. Разликата в кубатурата от 1286/1301 на 1372 (ползва се същия блок при Fiat Punto GT, но след 1990 година края. Първите пуснати турбота Мк2 са били със стария мотор 1,3Турбо).
2. Има разлика в Турбината при Мк1 се ползва японско IHI турбо, което максимука е 120hp, a при Мк2 имаме Garett T2/3
3. Има разлика и в електронно инжекционно впръскване на горивото пак е на Bosch, но различен модел и доста по - голямо.
4. Скоростите при Мк1 са долу под купето, а при Мк2 са вътре в купето (визирайки лостовата система), тук има и промяна в кутията също Мк2 ползва кутия от Fiat Tipo, която не е проблемна и доста по надежна от първите поставени и специалната Abarth.
5. Външно разбира се колата има по - малки фарове и заден капак с отлят спойлер на Мк1, заменен със стандартния метален за всички модели от поколението Мк2.
6. Вътрешния интериор е подобрен за мен към малко по - модерен стил вече за раните 90 години. Най - важното за мен подобрение е на предното табло, което е монолитно и няма излишни скърцания и шумове, но - пък е доста по - трудно за сваляне.
7. При някой модели в Мк1 имаме дигитално табло и ABS система, който не съм срещал при Мк2, но за сметка има версии с климатик.