Здравейте, колеги,
Продължавам с информацията и отметнатата работа по колата. Взех си предните седалки от тапицер, като най - накрая приключих с тяхната сага! Като взех колата нямах оригиналния салон за Фиат Уно - Турбо. Вътре имаше поставени кожени седалки от Фиат Уно - модификация Formula, които са кожени и бяха нацепени навсякъде по шевовете си. След като направих връзка с първия собственик на колата, разбрах, че ги е запазил, но има проблеми с тях също: скъсани, повредини дунапрени и счупен гръб на едната. Покрай тях ми изпрати и прагове с оригиналните надписи "TURBO".
После, започна голяма борба с тях, идеята ми беше да ползвам здрава седалка, която имам но не се получи, защото не е изпълнение тип рекаро. Наложи се да се заварят страничните шини към седалишната част и ползвах дунапрен от другата. Почистих седалките от ръжда където имаше. После ги обработих с ръждопреобразувател, за да може да ги боядисам и вече финалната работа да я свърщат тапицерите.
Финалния резултат на мен много ми хареса, защото запазих оригиналния вид на седалките за модела Фиат Уно - Турбо мк2, като ползвахме гърбовете на седалките, там платът беше здрав. Направих гърба от същата перфорирана кожа, като тавана. Задните седалки също минаха през тапищерите и имат кожен гръб, който ще се вижда в багажника, но на тях нямам снимки. Прибрани са дълбоко на сухо както и черния мокет на колата.